Başkan Sel Baskınlarının Sorumlusunu Açıkladı

3 Günde Isparta'yı adeta felç eden sağanak yağışların ardından yaşanan su baskınları tartışmaları sürüyor. Başkan Günaydın, Çevre Yolunda yaşanan sıkıntının Karayolları'ndan kaynaklandığını ileri sürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2013 13:49
Başkan Sel Baskınlarının Sorumlusunu Açıkladı

Isparta’da son üç gündür yağan aşırı yağışlar şehri olumsuz etkiledi. Bu olumsuzluktan en fazla etkilenen bölge ise İstanbul ve Antalya’yı bağlayan çevre yolunda oluştu. Karayolları tarafından ihalesi yapılan müteahhit firma tarafından asfalt kaplama uygulamasındaki kot hatası yağmur suyunun karşı tarafa geçmesini engelledi. Ayrıca üst mahallelerden gelen yağmur suyu kot hatası nedeni ile çevre yolunu aşamayınca çevre yolunda bulunan bütün binaların bodrum katları ya da birinci katları suyun altında kaldı.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın yağmur sonrası bölgede incelemede bulundu. Vatandaşlarla da bir araya gelen Günaydın, sorunun Çevre yolunda yapılması gereken Kırmızı Kot uygulamasının yapılmadığını belirtti.

Günaydın yaptığı açıklamasında, “bir yıl önce valimizi ve karayolları bölge müdürlüğü yetkililerini yapılan yolun yanına davet ettim. O günlerde çevre yolunun sadece stabilize malzemesi dökülüyordu. Bu yapılan uygulama ile oluşabilecek bir yağışta çevre yolu sakinleri mağdur olur demiştim. Ancak o gün burayı yapan müteahhit firma ve ilgililer çevre yolunda sondaj sistemi yapacaklarına söz vermişlerdi. Ancak bugüne kadar ne yetkililer ne de ilgili firmalar bu sözlerini yerine getirmedi. Israrla böyle yapmayın dememize rağmen çevre yolumuz yapıldı. Buradan sesleniyorum. Sayın valimiz ve değerli milletvekillerimiz gelsinler bu konuya el atsınlar. Gelsinler buraya el atıp düzeltsinler. Eğer düzeltemeyeceklerse bana yetki versinler ben düzelteyim.

Burada yapılan çalışma sanki bu çevre yolu üzerinde bulunan evlerin su basmasına yönelik yapılmış bir metot ile yapılmıştır. Buradan bir kere daha söylemek istiyorum. Bu yolun kotunun düşürülmesini istiyorum. Karayolları böyle hata yapmamalı. Benim uyarılarıma rağmen yaptılar. Karayollarının hiç mi mühendisi yok. Şehrin bir kırmızı kotu var. Neden ona uymuyorsunuz. Bu yol doğada açık giden bir yol değil. Burası şehrin içinden geçen bir yol. Burayı yaparken şehrin kotuna göre yapmaları gerekiyordu. Buradan bir kere daha seslenmek istiyorum. Bana izin versinler bu yolu ben düzelteyim. Birkaç ay içerisinde burayı düzelteceğim. Yapılan bu tutum halka yapılan zulümdür. Bu zulmü halka devam ettirmesinler. İktidardaki milletvekilleri gelsinler buradaki halkın ızdırabını görsünler ” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum