Başkan Tütüncü Doğalgaz Müjdesi Verdi

Başkan Tütüncü Doğalgaz Müjdesi Verdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2017 16:53
Başkan Tütüncü Doğalgaz Müjdesi Verdi

Yalvaç’ın 4 yıldır özlemle beklediği doğalgaz çalışmaları ne zaman başlayacak? Yalvaç doğalgazı ne zaman kullanmaya başlayacak? Başkan Tütüncü bu soruların cevabını Mecliste verdi.
 

Yalvaç halkının 2013 yılında abonelik ücretlerini ödeyerek hak ettiği doğalgaz çalışmalarında BOTAŞ doğalgazı ilçe girişine kadar getirdi. Ne var ki ilçe merkezinde şebeke yapımı için uzun zamandır bir belirsizlik olması halkta doğalgaz ne zaman kullanılmaya başlayacak, neden çalışmalar için bir girişim yok gibi soruların uyanmasına sebep oluyor. İşte bu soruların yanıtını Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Mart ayı Meclis toplantısında verdi. Başkan doğalgazın 2018 yılında kullanılmaya başlayacağını söyledi.

KANALİZASYON ve SU ŞEBEKE YENİLEME PROJESİNİ BEKLİYORUZ

Yalvaç’ta su ve kanalizasyon şebekelerinin yenilenmesi için İller Bankası’nın projesini bekleyen Yalvaç Belediyesi bu yıl projenin tamamlanarak ihaleye çıkmayı planlıyor. Başkan Halil Hilmi Tütüncü kanalizasyon şebekesi proje yapımında sona yaklaşıldığını ancak su projesinde yapılan küçük bir hata nedeniyle 2 aylık gecikmeyle gidildiğini duyuran Başkan Tütüncü, ‘istiyoruz ki su, kanalizasyon ve doğalgaz şebekesi aynı anda döşensin. Bu nedenle doğalgazın proje çalışmasında şu ana kadar bir gelişme yaşanmadı.

Önümüzdeki süreçte bunun tamamlanması ile doğalgaz çalışmaları da başlayacak.

BENİM KİMSEYE ENGEL ÇIKARDIĞIM YOK

Bazen kulağımıza kadar geliyor başkan doğalgaz firmasına zorluk çıkarıyor filan deniliyor. Bana gelen giden olmadı. Anıt kavşağına Zabıta dikipte doğalgaz için gelen olursa şehre sokmayın mı diyorum. Kaldı ki şu an doğalgaz firmasındaki yönetim sıkıntısı nedeniyle Isparta’da bile abone yapılmadığı ve bu sıkıntının kısa sürede çözüleceği ifade ediliyor. Zor olan doğalgazın ilçeye kadar gelmesiydi. Bu geldi artık bundan sonrası daha kolay. Zaten devlette doğalgaz rezervinin kullanılması için bu konuda teşvik edici çalışmalar yapıyor. Bana öyle geliyor ki 2018 yılında doğalgazı yakmaya başlarız’ sözlerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum