Başkan Yardımcısı İsyan Etti!

Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem isyan etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Şubat 2014 12:35
Başkan Yardımcısı İsyan Etti!

Erdem, Memlekette köpek hakları insan haklarının önüne geçti. Bizim çocuklarımız da okula giderken korkuyor. Köpekleri bayıltıp, topluyoruz. 'Belediye köpek katlediyor' yalanlarıyla dünyaya şikayet ediliyoruz, internetten saldırıya uğruyoruz.

Isparta Belediyesi'nin şu sıralar en fazla muhatap kaldığı şikayet sokak köpekleri. Özellikle şehir merkezinde sürüler halinde sokak köpeklerinin gezmesi vatandaşların şikayetine neden oluyor. Vatandaşlar sık sık Isparta Belediyesi'ne sokak köpekleriyle ilgili şikayet ve talepte bulunuyor.

İNSAN HAKLARI ÖNEMLİ DEĞİL Mİ?
Cuma günü belediyeye gelen özürlü bir vatandaşın sokak köpekleriyle ilgili şikayetini dinleyen Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, isyan etti, hayvanseverlerin tavırlarına tepki gösterdi. Isparta Belediyesi'nin eli-kolu bağlı duruma getirildiğini belirten Erdem, "köpek hakları, insan haklarının önüne geçti. İnsanlarımız korkuyor, çocuklar okula gidemiyor. Bizim çocuklarımız da okula giderken büyük korku yaşıyor" diye vatandaşın haklı tepkisine destek verdi.

KATLEDİYORLAR DİYE İFTİRAYA UĞRUYORUZ
Belediye Başkan Yardımcısı Erdem, daha önce köpekleri bayıltma yöntemi ile topladıklarını belirterek "Zabıta ekiplerimiz sokak köpekleri bayıltarak, topluyor. Ama insanlar baygın köpeği görünce 'öldürdüler' diye hemen yaygara çıkarıyor. Baygın köpeğin resimleri facebook, internet üzerinden dünyaya yayılıyor. Halbuki o köpek ölü değil, baygın. Köpeği toplamak için bayıltıyorsunuz. 5 dakika sonra arabada o köpek uyanıyor. Onu görmüyorlar, 'katlettiler' diye, heryere şikayet ediyorlar. Ondan sonra Isparta Belediyesi 'köpek katlediyor' diye rezil oluyor. Ta İtalya'dan hayvanseverler aradı, 'bu iş nedir' diye sordular. İftiraya uğruyoruz. Sokak köpeklerini bu olaylar yüzünden toplayamıyoruz. Vatandaşımız korku yaşıyor. Bu konuya çözüm bulunmalı. Hayvanseverleri biraz daha duyarlı ve gerçekçi olmalıdır" diye konuştu.

BARINAK ÇÖZÜM DEĞİL
Isparta Belediyesi'nin barınak projesi üzerinde çalıştığını da anlatan Başkan Yardımcısı Erdem, ancak bu projenin de köklü çözüm sağlamayacağını söyledi. Kanunların barınaklarla ilgili yasa ve hükümlerinin iyi incelenmesi gerektiğini belirten Erdem, "barınak yapmak demek, köpeğin ölünceye kadar orada yaşaması anlamına gelmiyor. Devletin kanunları var. Onları uygulamak zorundasınız. Barınak geçici barınma içeriyor. O köpeği daha sonra aldığınız yere bırakmak zorundasınız. Barınak yaptık, köpek ölünceye kadar burada kalsın' diye birşey yok. Yasalar buna izin vermiyor. Ayrıca lokantalardan artık yemekleri toplayıp köpeklere veriyoruz. Sokak köpekleri aç kalmasın diye bu hizmeti yerine getiriyoruz. Kediler için de kedi kulübeleri yaptık. Hayvan düşmanı olsak bu hizmetleri verirmiyiz. Biz de en az hayvanseverler kadar hayvanlarımızı seviyor ve koruyoruz. Başkanımızın bu konuda duyarlılığı var. Sürekli bize talimat veriyor. Barınak için çalışma başlatılmasını istedi. Böyle duyarlı bir yönetime karşı 'hayvan düşmanı' gibi davranışlar sergilemek çok ayıp ve yanlış" diye sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum