Başkandan Dolmuş Tepkisi!

Belediye Başkanı Günaydın, Isparta’nın toplu taşımacılıkta her geçen gün ilerlediğini kaydederek, yapılan ve yapılacak olan yenilikleri değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ocak 2013 23:02
Başkandan Dolmuş Tepkisi!

Günaydın, dolmuş söylemlerini eleştirerek, “Dolmuşun olduğu her yerde trafikte sıkıntı vardır” dedi

Isparta’nın şehir içi toplu taşımacılıkta rahat iller arasında yer aldığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kentte her dönem gündeme gelen ‘Otobüs Yerine Dolmuş’ söylemlerini eleştirdi.
Başkan Günaydın, “Dolmuşun olduğu her yerde trafik sıkıntısı daha da artar. Şehir içi ulaşımda Isparta her geçen gün gelişiyor, 2013 yılı içersinde alçak tabanlı otobüs sayıları artırılarak toplu taşımacılıkta daha rahat bir dönem başlıyor” ifadelerini kullandı.

Güller Diyarı Isparta’nın, toplu taşıma da tek örneği olan şehir içi halk otobüslerinde radikal ve modern kararlar alınmaya başlandığını kaydeden Günaydın, özellikle alçak tabanlı modern otobüslerin sayısının bu yıl artacağını belirtti. 40 tane daha modern otobüsün geleceğini ve toplam 56 alçak otobüsün olacağını belirten Günaydın, iddialı açıklamalarda bulundu.

TOPLU TAŞIMACILIK 2013’TE DAHA DA GELİŞTİRİLECEK
Türkiye’nin en modern ve sağlam filosunu kuracaklarını belirten Günaydın, şunları söyledi: “Bütün insanlarımız toplu taşımaya yönelsin istiyoruz. Toplu ulaşım bireysel ulaşıma göre çok ucuz. Kaza olma riski daha az. Yani 10 tane taksi yürümektense 1 tane otobüs yürüsün daha iyi. Zaten yollarımız dar.

Büyükşehirlerde metropollerde neden toplu taşıma araçları fazla? Çünkü dar alanda geniş araçlarla bir yerden bir yere insanları nakletmek daha kolay. Bunun şehir üzerindeki sosyal hayata etkilerinede bakalım Emlak değerleri eşit oranda artış gösterecektir. Yani tek biletle birçok mahalleye gidildiğinde. 2013 yılında yeniliklerimiz devam edecek demiştik. Otobüslerimiz de yeni uygulamalarımız olacak. Yolcuların bilgilendirmeleri adına yapılacak bu yenilikler. Vatandaşlarımız bu yenilikleri otobüse binince hissedecek.

ISPARTA, GÜLKENT KART’A ALIŞTI
Öte yandan Gülkentkartı geliştirmiştik. İlimizde bu kartı kullananların sayısı ortalama 100 bin civarında. Bu da bizi sevindiriyor. Modern yollarla ulaşımı sağlamaya çalışıyoruz. En önemli yeniliklerimizden biride tek biletli hat sayımızı artırmamız oldu. Şu anda 46 hattımız var ve bunların 18 tanesi tek biletli hat. Yani bir otobüse tek biletle bindikten sonra birçok mahalleye gidebiliyorsunuz.

“DOLMUŞUN OLDUĞU YERDE TRAFİK SIKINTISI VARDIR”
Otobüs seferlerinde saat uygulamasını kaldırmamız mümkün değil. Yani şehir hayatı bu bahsettiğimiz sisteme uygun değil. ‘ Dolmuş getirin’ deniliyor. Sebeplerini sıralıyor, ‘dolmuş her dakika geçer, nakitti kartı fark etmez dolmuş her yere gider’ deniliyor. Bu kişilerin sadece kendi bazında düşündüğü avantajı. Dezavantajını söylüyorum dolmuşun olduğu her yerde trafikte sıkıntısı vardır. Bunun yanında yolcu kapma yarışı yaşanıyor. Diğer illerde gözlemliyoruz. Dolmuş belli bir düzende çalışmıyor.

HALK OTOBÜSLERİNDE AKILLI TABELA UYGULAMASI
Kurum olarak özellikle son yollarda halk otobüslerinde yapmış olduğumuz değişiklikler çok büyük. Daha kaliteli hizmet etme adına. Vatandaşlarımızdan şunu istiyoruz. Gidecekleri otobüsün hat numarasını ezberlesinler. Mahalle adlarını unutsunlar. Misal Sermet Mahallesine gideceklerse 5 numara gibi.

Gölyaş hattı 17 numara gibi. Tabelanın üzerinde gördüklerinde mahallesine gideceğini bilmeli. Numaraları takip etmek daha sağlıklı. Kayan yazıları takip ederken otobüsü kaçırabilirsiniz. Ama numara sabit olduğu için kaçmaz. Vatandaş bilinçlendirilmemiş daha önce. Akıllı tabelalarla bunu yaptık.

ISPARTA TRAFİĞİNE NEŞTER VURULDU
Toplu taşıma araçlarına biraz daha yol versinler vatandaşımızdan bunu da istiyoruz.Şöförlerimiz çok kolay bir iş yapmıyorlar aslında. Onlara yüklediğimiz bir görev var. Karşılıklı anlayışla birbirlerini severek hareket etmeliler. Biz hatalı bulduğumuz şöförü kesinlikle affetmiyoruz. 1 günde şehir merkezimizden yeni uygulamamız sayesinde 250’ye yakın otobüsümüz geçmiyor artık. Hem trafiği rahatlattık hem de tasarruf ettik. Tek bilet sistemimizle günlük tasarrufumuz bin TL’leri buluyor. Ayrıca biz şehrin kilit noktalarında otobüs trafiğini de azaltmış bulunmaktayız.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum