Başkanımızı Tekrar Görmek İstiyoruz

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Altı Nokta Körler Derneği’ni ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2014 10:38
Başkanımızı Tekrar Görmek İstiyoruz

Dernek Başkanı Er, engellilere ve Isparta kamuoyuna 30 Mart’ta yapılacak olan yerel yönetimler seçimlerinde Başkan Günaydın’a destek vermeye çağırdı. Er, “Yerel seçimlerde siyasi partiler ikinci plandadır.

Adayların kişiliklerine, yönetim kapasitelerine ve saygınlıklarına bakarak oy verilmesi gerektiğini düşünüyorum. O halde biz Sayın Belediye Başkanımızda bütün bu özellikleri görüyoruz. Çünkü siyasetin dışında bu şehre hizmet edecek belediye başkanlarına ihtiyacımız var. 30 Mart yerel seçimlerinde bütün halkımızın, bütün engelli kardeşlerimizin bu noktaya dikkat edeceklerini düşünüyorum” dedi.

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın derneklerini ziyaret etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Er yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Engelli dernekleri olarak belediyelerimizden çok şey beklemekteyiz. Bugün mevcut Belediye Başkanımız Isparta’mızın tüm sorunlarıyla ilgilendikleri gibi, sosyal bir kesim olan engellilerle de yakından ilgilenmektedir. Öncelikle bütün engelli kardeşlerime şunu söylemek istiyorum. Yerel yönetimler bizim için çok önemlidir. Bu şehirde yaşadığımıza göre sorunlarımızı yerel yöneticilerimizden, kanaat önderlerinden, şehrin ileri gelenlerinden mutlaka hizmet almamız gerekmektedir. Biz Isparta Belediyesi’nden gerek derneğim adına, gerek diğer engelliler adına çok hizmetler yapıldığı düşüncesindeyiz. Özellikle şehrimizin altyapısında, asfalt, kanalizasyon ve buna benzer altyapı çalışmalarının yanı sıra kabartma yol çizgileri ve rampalar yapılarak, engellilerin bu şehirde rahat hareket etmeleri sağlanmaktadır ve bu çalışmaların memnuniyetle devam ettiğini görmekteyiz.

Bu bakımdan biz Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Duyarlı bir kişiliği var ve bu duyarlı kişiliği sayesinde de belediyenin imkânları çerçevesinde tüm engellilere elinden geldiği tüm gayretleri gösterdiğine biz inanıyoruz. Zaman zaman kendisi mütevazi bir davranış göstererek bu sosyal çalışmaları basınımıza yansıtmıyor ama bizler bunları yansıtarak Sayın Belediye Başkanımızın yaptıklarını söylemek durumundayız.

Engelli arkadaşlarımıza ve tüm kamuoyuna öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Yerel seçimlerde siyasi partiler ikinci plandadır. Yani burada adayların kişiliklerine, yönetim kapasitelerine ve saygınlıklarına bakarak oy verilmesi gerektiğini düşünüyorum. O halde biz Sayın Belediye Başkanımızda bütün bu özellikleri görüyoruz. Yani a partisine bakarak oy verelim, b partisine bakarak o başkan adayı iyi ama biz onu partisinden dolayı desteklemiyoruz gibi bir düşünce bana göre yanlış bir düşüncedir. Çünkü siyasetin dışında bu şehre hizmet edecek belediye başkanlarına ihtiyacımız var. 30 Mart yerel seçimlerinde bütün halkımızın, bütün engelli kardeşlerimizin bu noktaya dikkat edeceklerini düşünüyorum. Sayın Belediye Başkanımızı 31 Mart sabahı inşallah yine aynı makamda görmek arzusundayız. Kendilerine başarılar diliyoruz, Allah yar ve yardımcısı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

Altın Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er’in duygularını dile getirmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ise, “Sayın İsmail Er’e görme engelli demeye dilim varmıyor. İsmail Bey’in görenden çok daha fazla gördüğünü, görüyorum. Şehrimizde yatırımlar yapılıyor ve kendisi her yapılandan anında haberdar oluyor. Şehrimizde görme engelli ve diğer engelli arkadaşlarımızın kaldırımlar olarak, kabartmalı yollar olarak epey mesafe kat ettik.

Şu anda İstasyon Caddemizi de bitirdik. Bu kabartmalı yol yapımlarımız devam edecek. Kabartmalı yolların yanı sıra kaldırım başlarını da yeniden düzenliyoruz ve yürüme engelli arkadaşlarımızın sorunlarını da çözmüş oluyoruz. Bütün Isparta’mızda bu işlemler kalıcı olarak yapılıyor. Kabartma yolları yapıştırma olarak değil, kalıcı bir malzemeyle yerleştiriyoruz. İnşallah Isparta’mız bu konuya biraz geç girmesine rağmen sonucunu iyi yapan bir belediye konumuna gelmek üzereyiz. Bugüne kadar yaptığımız ve devam edecek çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.