Başkanın Fıtık İsyanı

Başkanın 'Rapor' İsyanı: Fıtık Beyinlerde

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Eylül 2015 09:40
Başkanın Fıtık İsyanı

Eğirdir İlçe Belediye Başkanı Ömer Şengöl, personelin mesai saatlerine uymamasını eleştirerek, "Herkes işe girerken sağlam raporu alıp geliyor, herhangi bir iş verince 'fıtığım var' diyerek işini yapmıyor, bence fıtık insanların beyninde" dedi.

Eğirdir İlçe Belediye Başkanı Demokrat Partili Ömer Şengöl, belediye ve şirket personeliyle bir araya geldi. Görevdeki 18 ayını değerlendiren Başkan Şengöl, personeline sert çıkıştı ve uyarılarda bulundu. Daire müdürleri, belediye ve şirket personelinin tamamının katıldığı toplantıda konuşan Başkan Şengöl, personelin mesai saatlerine uymasını istedi. Belediyeye ait mal ve hizmetlere sahip çıkılmasını isteyen Şengöl, "Herkes işe girerken sağlam raporu alıp geliyor, herhangi bir iş verince 'fıtığım var' diyerek işini yapmıyor. Bence fıtık insanların beyninde. Bu arkadaşlar belediyede hasta, dışarıda usta oluyor" dedi.

'ANNE- BABANIZI GÖNDERMEYİN'
Seçimden hemen sonra toplantı yaparak personelin istek ve şikayetlerini dinlediğini de anlatan Başkan Şengöl, sorunu olan personelin gelip bunu anlatmak yerine anne ya da babasını gönderdiğini söyledi. "Can çıkmayınca huy çıkmıyor" diyen Başkan Şengöl, personelin bu hoş olmayan davranıştan vazgeçmesini istedi.

'MESAİDEN ÇALMAYIN'
Belediyede iş yeri adabının tam olarak oturmadığından da yakınan Başkan Şengöl, herkesin başına buyruk davrandığı kaydetti. Personel arasında dedikodu mekanizmasını çalıştırdığını, bunun iş onuruna zarar verdiğini anlatan Başkan Şengöl, "Elinizi, kolunuzu, beyninizi çalıştırın. Bu nedenle işlerinizi doğru ve düzgün yapınız. Mesai saatlerine uyun. Namaz kılıp, oruç tutmakla borçların bir kısmını kapatıyorsunuz, bunlardan önce de kul hakkı yemeyeceksiniz, çalmayacaksın. Herkes mesai saatlerine uyacak. Mesaiden çalmayacaksınız" diye konuştu.

ÇALIŞANLARIN GÖREV YERLERİ DEĞİŞECEK
Başkan Şengöl, Kurban Bayramı'ndan sonra belediye çalışanlarının yerlerinden de değişiklik yapılacağını duyurdu. Başkan Şengöl,"Ya gelip adam gibi çalışacaksınız, ya da gelmeyeceksiniz, istifa etmiş sayılacaksınız. Hiç kimse bana, 'Yerim neden değişti' diye gelmeyecek. Anne, baba, hısım, akraba, parti geliyor aracı olmak için, aklım ermiyor. Kurum amirlerinize itirazınızı edersiniz. Haklı tarafı varsa düzeltmeyi yaparız" dedi.

Başkan Ömer Şengöl, çalışan ve çalışmayan personelin ayırt edileceğini, çalışan personele maaş farkı verileceğini söyledi.

'PARTİZANLIK YAPMAYIN'
Başkan Şengöl, belediye çalışanlarına vatandaşa hizmet sunulurken partizanlık yapılmaması uyarısında da bulundu. Meclis üyeleri ve parti yöneticilerinin yasa dışı, mevzuat dışı istek, talep ve açıklamalarının iyi analiz edilmesini isteyen Başkan Şengöl, "Bizim partimizden de biri gelirse aynısını yapın. Diğer partilerden gelen olursa da yazın, çizin. Onlar daha nazlı ve naziktir. Her şeyi partizanlık olarak algılarlar. Benim genel başkanım veya komünist partisinin son numaralı üyesi de gelse ikisine de haksızlık yapmayın. Haklı işler zaten yapılır, haksız işler de bir kenara yazılır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum