Başkanın Makam Arabası Bile Haczedildi

Sütçüler belediyesine açılan tazminat davasında başkan Müftoğlu'nun makam aracıda haczedildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Nisan 2012 15:16
Başkanın Makam Arabası Bile Haczedildi

Sütçüler belediyesine açılan tazminat davasında başkan Müftoğlu'nun makam aracıda haczedildi. İlçeden Isparta'ya sefer yapan araçların haczedilmesiyle, Belediyede toplu taşıma seferleri iptal edildi. O araçlar dün akşam Isparta'ya getirildi.

Sütçüler ilçesinde, Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu öğrencilerini taşıyan Sütçüler Belediyesi'ne ait otobüsün kaza yapması sonucu bedensel engelli kalan Safiye Özpınar'ın babası İbrahim Özpınar, haciz konan belediye araçlarını aldı.

MAHKEME 300 BİN TL ÖDENMESİNE KARAR VERDİ
Kazanın üzerinden yedi ay geçtikten sonra 2008 yılının Ocak ayında Eğirdir Asliye Hukuk Mahkemesi'ne Sütçüler Belediyesi hakkında dava açan baba İbrahim Özpınar, geçen Kasım ayında davayı kazandı. Mahkeme aileye 300 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi. Belediyeden tazminat bedelinin ödenmesine ilişkin bir adım atılmayınca Burdur Barosu Avukatı Ömer Çetin aracılığıyla icra takibi başlatılarak Sütçüler Belediyesi'nin banka hesabına ve bazı taşınmazlarına haciz kondu. Kızıyla birlikte yaşayan İbrahim Özpınar, haciz konan araçları almak için avukatıyla birlikte Sütçüler'e gitti.

Sütçüler Belediye Encümeni, 200 bin TL bedelindeki belediyeye ait bir transit minibüs, 27 kişilik iki minibüs ve 403 model bir otobüsün Özpınar'a verilmesine karar verdi. Kaymakam Ahmet Baş Baydar'ın bu kararı imzalamasından sonra araçları evinin önüne getireceğini belirten İbrahim Özpınar, geri kalan 180 bin TL'lik miktarın 5 bin TL olarak aylık taksitlerle kendisine ödeneceğini iletti. Araçlarının ruhsatının kendisine geçeceğini kaydeden Özpınar, araçları satacağını söyledi.

KİMSE İLGİLENMEDİ

Sütçüler Belediyesi'ne ait otobüsün Isparta-Sütçüler arası güzergahta olması gerekirken Sütçüler-Eğirdir güzergahında kaza geçirdiğini hatırlatan baba Özpınar, o dönemde karısının da kanser olduğunu söyledi.

İki ay önce karısını kaybettiğini belirten Özpınar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Karım kanser hastasıydı. Kazada kızım iki ay yoğun bakımda tedavi gördü. Yoğun bakımdan çıktıktan sonra beyninde meydana gelen hasar nedeniyle vücudunun bazı fonksiyonlarını tam anlamıyla kullanamaz hale geldi. İki hastaya bakmakta oldukça zorlandım. Yakınlarımdan destek gördüm. Sekiz ay Sütçüler Belediyesi'nden bir ilgi görürüm bir el uzanır diye bekledim. Ama kimse ilgilenmedi. Böyle olunca dava açtım. Maddi gücüm yoktu. Bunu o dönem Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu'na ilettim. Bana 'Şeriatın kestiği parmak acımaz' dedi.

Belediye Encümeni'nin ödeme teklifini kabul eden Safiye Özpınar'ın babası İbrahim Özpınar, 4 aracı teslim alıp Isparta'nın Zafer Mahallesi'ndeki evinin önüne çekti. Özpınar, belediyeden haczettiği araçları satarak geliriyle de kızının tedavisini yaptıracağını söyledi.

İlgisizlik üzerine bu noktaya gelindiğini belirten Özpınar, şöyle konuştu: "Benimle ilgilenselerdi böyle olmayacaktı. Bana bir adım gelseler ben iki adım giderdim. Ama bunu yapmadılar. Sütçüler'de de hiçbir şekilde araçları alırken sıkıntı yaşamadım. Hatta oradakiler bana 'hakkını helal et' dediler" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum