Başkanın Makam Aracını Haczettirdi

Şarkikaraağaç ilçesi Göksöğüt Kasabası Belediye Başkanı Mevlüt Balaban’ın makam aracı olarak kullandığı opel marka otomobil geçtiğimiz yıllarda işten çıkan Keramettin Sağlam’ın tazminat hak etmesinin ardından, yaklaşık 40 bin TL'lik borcu nedeniyle haczet

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ekim 2013 10:12
Başkanın Makam Aracını Haczettirdi

Şarkikaraağaç ilçesi Göksöğüt Kasabası Belediye Başkanı Mevlüt Balaban’ın makam aracı olarak kullandığı opel marka otomobil geçtiğimiz yıllarda işten çıkan Keramettin Sağlam’ın tazminat hak etmesinin ardından, yaklaşık 40 bin TL'lik borcu nedeniyle haczettirdi.

Daha sonra söz konusu kişi tazminatının ödenmemesi nedeniyle Göksöğüt Belediyesi aleyhine dava açtı.

Yerel mahkeme kararının Yargıtay tarafından onanmasının ardından Göksöğüt Belediyesi'ne davaya ilişkin icra bildirimi geldi.

Belediye işçisinin tazminatını ödemeyince Belediye Başkanı Mevlüt Balaban’ın makam aracı haczedilerek, Göksöğüt Kasabasında eski Belediye İşçisi Osman Cirit’e yediemin olarak verildi.

Göksöğüt Kasabası Belediye Başkanı Mevlüt Balaban, yaptığı açıklamada, Keramettin Sağlam Göksöğüt Belediyesi personeli idi.

Biz göreve geldiğimizde kendisi Belediyeye dilekçe vererek sağlık nedenlerinden dolayı istifa dilekçesi verdiğini, Belediyeden hiçbir alacağının olmadığını beyan ederek işi bıraktı.

Daha sonra işten çıktığı için tazminat hak ettiğini, Belediyenin nüfusu düşük olduğundan dolayı aylık gelen ödeneğin işçi giderlerine anca karşıladığı için ödeme yapamadığını söyledi.

4 yıl gibi bir zaman dilimi içerisinde alacağı yaklaşık 25 Bin TL idi. Şimdi ise faizi ile birlikte 37 bin TL olduğu öğrenildi. Bu kapsamda makam aracı olarak kullandığı aracın da haczettirdiği öğrenildi.

Şarkikaraağaç Ekspers

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.