Başkanlar Ankara’dan Müjdelerle Döndü

Kara Havacılık Okulu inşaatı 2015 yerine 2014 yılında bitecek, elma ve gülle ilgili sorunların çözümünde süreç hızlandı, Teşvikte Isparta’nın talepleri ön planda tutulacak.

Yayınlanma:
Başkanlar Ankara’dan Müjdelerle Döndü

ITSO önderliğinde, Milletvekili Özel’in de katılımıyla Bakanlıklar ve Kara Havacılık Okulu’nu ziyaret eden ITB, YALTSO, ISİAD yöneticilerinin bulunduğu Isparta heyeti, önemli gelişmelerle döndü.

Kara Havacılık Okulu inşaatı 2015 yerine 2014 yılında bitecek, elma ve gülle ilgili sorunların çözümünde süreç hızlandı, Teşvikte Isparta’nın talepleri ön planda tutulacak.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde, Milletvekillerini de katılımıyla Ticaret Borsası, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Isparta ekonomisini geliştirme adına yapılan Ankara ziyaretleri devam ediyor. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Başkan Yardımcıları Metin Çelik, Salih Sarıkaya, Meclis Başkanı Osman Şahlan, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Meclis Başkanı Nuri Selçuk, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Nuri Dirik, Isparta İşadamları Derneği Başkanı Özcan Pınarcı, Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa ile birlikte Ankara’da Bakanlıklar ve Kara Havacılık Okulu’nu ziyaret eden heyete Milletvekili Recep Özel eşlik etti.

KARA HAVACILIK OKULU PERSONELİ İÇİN DESTEĞE HAZIRIZ
Isparta heyeti, İlimizde inşaatı devam eden Kara Havacılık Okulu’nun tamamlanmasının ardından görev alacak askeri ve sivil personel için gerekli altyapının hazırlanmasında Isparta olarak hazır olduklarını anlatmak ve teşekkür etmek üzere Kara Havacılık Okulu’nu ziyaret ettiler.

Burada Kara Havacılık Okulu Komutanı Metin Gürak ve Isparta Kara Havacılık Okulu ile ilgilenen üst düzey komutanlar tarafından karşılanan heyet, Kara Havacılık Okulu’nun Isparta’da yapılmasından dolayı önce teşekkür ettiler, daha sonra da görev alacak askeri ve sivil personel için gerekli alt yapı çalışmalarında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirttiler. Heyet adına konuşan ITSO Başkanı Başdeğirmen, Isparta’nın eğitim, sağlık, ve yaşanabilir iller arasında Türkiye’de ilk 5’lernde yer aldığını anlatarak, “Isparta olarak biz askeri birlikler ve diğer personeller için gerekli altyapı için işbirliğine her zaman hazırız. Ispartamız gerçekten yaşanabilir bir şehir, Kara Havacılık Okulu’nda görev alacak personelinize Isparta olarak gerekli tüm misafirperverliği göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”dedi.

KARA HAVACILIK OKULU’NDA 2015 MÜJDESİ
Okul Komutanları sözleşmeye göre 2015 yılının Mart ayında bitirilmesi planlanan Kara Havacılık Okulu’nun 2014 yılının Ekim Ayı’nda tamamlanacağını ilk etapta 300 askeri ve sivil personelin geleceğinin müjdesini verdiler. 2015 yılına kadar da askeri ve sivil personel sayısının aileleriyle birlikte 3 bine olaşacağını belirten Komutanlar, Isparta’nın beklentilerine cevap verecek bir il olmasından dolayı mutluluk duyduklarını söylediler.

BAKAN YARDIMCISI’NDAN ISPARTA HEYETİNE SICAK İLGİ
Kara Havacılık Okulu’nun ardından Maliye Bakanlığı’na ziyarette bulunan Isparta heyetini Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur sıcak ilgi ile karşıladı. ITSO Başkanı Başdeğirmen ve Ticaret Borsası Başkanı Adar, Bakan Yardımcısı’na elmaya verilen teşvikin ton başına 100 dolara çıkarılması, ihracat destekleri ile gülde uygulanan KDV oranın yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülmesiyle ilgili taleplerini ilettiler. Teşvik konusunda da destek isteyen Başkanlara Bakan Yardımcısı Cantimur, Ekonomi Bakanlığı ile görüşmeler yaparak, bu konudaki çalışmaların hızlandırılıp olumlu sonuç çıkması adına gerekeni yapacaklarının sözünü verdi.

ÇALIŞMALAR HIZLANACAK
Ardından Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı’yı ziyaret eden Isparta heyeti, sektörel teşvikler, genel teşvik, gümrük vergileri ve Isparta’da bulunan maden ocaklarının ihracatının başka illerden yapılması gibi sorunları raporlar halinde aktararak destek istediler. Milletvekili Recep Özel’in de hazır bulunduğu ziyarette, Bakan Yazıcı , Isparta heyetinin taleplerini tek tek dinleyerek, müsteşarlar ve genel müdürlerine raporlarla ilgili çalışmalar yapılması talimatını verdi.

ITSO’nun tanıtım şirketi kurma çalışmaları hakkında Bakan Yazıcı’ya bilgiler veren ITSO Başkanı Başdeğirmen, “Isparta’da birlik beraberlik içinde ekonomimizin gelişmesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizlerden isteğimiz taleplerimizin olumlu yönde değerlendirilmesi.”dedi.

TUZLA PİYADE EĞİTİM OKULU TALEBİ
Daha sonra heyet Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a ziyarette bulundu. Heyet adına konuşan ITSO Başkanı Başdeğirmen, Tuzla Piyade Eğitim Okulu’nun Isparta’ya gelmesini talep etti, Kara Havacılık Okulu ile ilgili Isparta’nın alt yapı çalışmalarına destek için her zaman hazır olduğunu anlattı. Bakan Yılmaz, Tuzla Piyade Eğitim Okulu için Polatlı’nın düşünüldüğünü ancak Isparta’nın da okul için uygun olmasından dolayı yeniden değerlendirilebileceğinin sinyallerini verdi.

Isparta Sanayici İşadamları Derneği’nin hazırladığı ve ITSO’nun ortak olduğu Kompozit Vadisi Projesi’ni Bakan Yılmaz’a Dernek Başkanı Özcan Pınarcı anlattı. Proje’den çok etkilendiğini belirten Bakan Yılmaz, bu tür projelerin desteklenebileceğini söyledi.

Ardından Isparta heyeti Milletvekili Recep Özel ile yaptığı değerlendirmenin ardından ziyaretlerini tamlayarak döndüler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum