Başkanlar Sandıklıda Toplandı

Belediyelerde Katı Atık Yönetimi, Binalarda Enerji Performansı Yapı Denetim Uygulamaları konulu seminer Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2011 11:34
Başkanlar Sandıklıda Toplandı

Belediyelerde Katı Atık Yönetimi, Binalarda Enerji Performansı Yapı Denetim Uygulamaları konulu seminer Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde başladı.

Üç gün sürecek toplantıya Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Denizli, Aydın ve Manisa illerinin ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Katı atık ayrıştırmaları konusunda birlikte hareket edecek olan belediyelerin belediye başkanları üç gün boyunca durum değerlendirmesi yapacak. Toplantı arasında bir açıklama yapan Afyonkarahisar'ın Hocalar Belediye Başkanı Mustafa Akın, beldelerdeki katı atık ayrıştırılmasında vatandaşların duyarlı olmadığını söyledi. Başkan Akın, il merkezlerindeki çöplerin nakliyesinin belediyelere ayrıca maddi bir külfet oluşturacağını ifade etti.

Isparta'nın Büyükgökçeli Belediye Başkanı Mehmet Akar da, Enerji Performansı ve Yapı Denetimi Kanunu'nun 2010 yılında çıktığını ve geniş kapsamlı bilgi edinebilmek için bu toplantıya geldiklerini söyledi.

Başkan Akar, çarpık yapılaşmaların belediyenin en büyük sorunu olduğuna işaret ederek şöyle konuştu: "Çoğu zaman vatandaş bize değil biz vatandaşa uymak zorunda kalıyoruz. Bu kanunla sorumlulukları yapı denetim kurumları aldığı için bize daha rahat bir çalışma ortamı sağlıyor." Kanunları uygulamanın

büyükşehir belediyelerinde daha kolay olduğunu söyleyen Akar, sözlerine şöyle devam etti: "Isparta'da Belediyeler Birliği (Bel-Bir) diye bir birliğimiz var, en yakın katı atık toplama merkezi bize 56 kilometre uzaklıkta, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın bize daha fazla destek olmasını bekliyoruz"dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.