Başkanlık Sistemi Elzemdir

Başkanlık Sistemi Elzemdir

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2015 10:37
Başkanlık Sistemi Elzemdir

Isparta Osmanlı Ocakları İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında merak edilen sorular cevap buldu.

Önceki gün basın mensuplarıyla bir araya gelen Osmanlı Ocakları İl Başkanlığı yönetimi haklarında çıkan dedikodulara da cevap verdiler. İl Başkan vekili Mustafa Küçükyaman ve Osmanlı Ocakları Basın Sözcüsü Evren Durmuş, Ocağın her hangi bir siyasi partinin yan kolu olmadığı tamamen bağımsız bir şekilde faaliyet sürdürdüğünü dile getirdiler. Kamuoyunda bürokratlara karşı zorla ocağa kayıt olunması yönünde ki dedikoduları da yalanlayan Küçükyaman ve Durmuş, herkes iradesinde özgürdür dediler. Soruları cevaplandıran heyet; “Biz bütün partilere eşit mesafedeyiz. Ancak sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a gönül bağımız var. Bu resmi bir bağ değildir.” Dediler.

İl Başkanvekili Mustafa Küçükyaman konu hakkında şu açıklamada bulundu; “Osmanlı Ocakları Derneği 2009 yılında Osmanlı kültür, örf ve adetlerini araştırmak, tanımak ve tanıtmak amacı ile kurulmuştur. İl, İlçeler bazında yurt içinde ve yurt dışında temsilcilikler yetkilendirilerek; faaliyetlere katkı sağlanılması noktasında yardım alınmaktadır.

Köklerinden koparılan bir ağaç, kurumaya nasıl mahkûm edilmişse; aynı şekilde bu millet de kendi kültüründen koparılarak kurumaya mahkûm edilmiştir. Osmanlı Saltanatı’nın ardından Müslüman Dünyası ve Osmanlı Toprakları kan ağlamıştır. Doğu Türkistan’da yaşayan feryatları işitiyor, Mısırda zalimliği görüyor, Suriye’de ve Filistin de bitmeyen bir katliamı göz göre göre seyrediyoruz.

Dünyaya vurulan Osmanlı mührü, yeniden ruhunu serh etmesi gerekmektedir. Daha sonra toplum içerisinde her neferin, her bireyin kalbi ötekileştirmeden kazanılıp; yenilen hakların iadesi ve yapılan bu zulümlerin önüne geçilmesi gerekmektedir. Üzerimize vazife edinmiş olduğumuz bu görevin suuru, bilinci ve hassasiyeti içerisindeyiz. Osmanlı Kültürü için hassasiyetle mücadele eden; adalet, hosgörü, barış yanlısı ve kardeşlik duygusunu yasayan Osmanlı Torunlarını tekrar bilinçlendirmek için kurmuş olduğumuz bu derneğimize beklemekteyiz. Allah yar ve yardımcımız olsun.

OSMANLI OCAKLARININ HIÇ BIR PARTI ILE ORGANIK BAGI YOKTUR
Osmanlı Medeniyetini siyasi amaç veya menfaat için kullanmak gibi bir niyetimiz asla söz konusu dahi değildir… Osmanlı medeniyetine sahip çıkan kişi veya kişiler ile de görüşülmesi gerekiyorsa, Osmanlı medeniyetine katkı sağlayacak ise bunu yapmak gerekir. Bundan kimse başka mana çıkarmamalıdır. Buradaki asıl hedef gerçek manada Osmanlı Medeniyetine hizmet etmektir. Siyaset, Rant veya çıkar gözetenler bize asla gelmemelidir! Aramızda bu tür kişilere de fırsat verilmemektedir. Osmanlı Medeniyetine sahip çıkan öksüzü gözeten, yetimi bilen, mağdurun yanında olan bir yiğit vardır. Kurumumuz bu kişiye ilgisiz kalmayacaktır. Osmanlıca gibi Osmanlı medeniyeti ve halkına hizmet için kefen giyinmiş bir lider; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile gönül bağımız tabi ki vardır ve dünya durana kadar da var olacaktır..,

BAŞKANLIK SİSTEMİ
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlarının isteklerine kulak verdiği görülmektedir. Halk yani bizler Osmanlı sistemi olan Başkanlık Sistemini canı gönülden arzuluyor ve Daha ferah, Huzurlu bir yasam için Osmanlı Ocakları tabanının sesini dinliyor ve başkanlık sistemini destekliyor. Misyonumuz olan Osmanlı medeniyeti için, Başkanlık Sistemi elzemdir. Bunun için birinci vazifemiz Başkanlık sistemini tüm teşkilatımıza, siyasetçilere, Vatandaşlarımıza anlatmamız gerekir ve bunu yapmak için de ne gerekiyorsa yapacağımızdan da kimsenin şüphesi olmamalıdır”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum