Basmacı, Farkını Ortaya Koyuyor

Vergi Rekortmeni Ata Basmacı, yeni projesiyle, memleketin kalkınmasında büyük rol oynayacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mayıs 2012 10:55
Basmacı, Farkını Ortaya Koyuyor

Vergi Rekortmeni Ata Basmacı, yeni projesiyle, memleketin kalkınmasında büyük rol oynayacak.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, 2011 mali destek programı kapsamında yatırım desteği vereceği projeleri açıkladı. BAKA’nın destek vereceği projeler arasında en dikkat çekeni Ispartalı İşadamı Ata Basmacı’nın Burdur’da yapacağı yatırım. Senirkent Büyük Kabaca Kasabası’nda köylülerin traktöre alternatif olması için pratik bir çözümle icat ettikleri pat-pat, Basmacı’nın projesiyle hem yasallaşacak hem de Türk traktör sektörüne yeni bir ürün olarak kazandırılacak.

BAKA’nın yatırım tutarında yüzde 50 oranında desteklediği proje kapsamında Moto Traktör adı ile traktöre alternatif ürün üretilecek ve tüm Türkiye’ye pazarlanacak.

Isparta’nın Gelir Vergisi Rekortmeni Ata Basmacı’nın sahibi olduğu Basmacıoğlu Tarım Makineleri şirketinin geliştirip, uygulamayı planladığı projenin amacı şöyle açıklandı:
“Bölgenin ulusal ve uluslararası tanınırlığının sağlanması ve TR61 Düzey 2 Bölgesi’nde üretilen Tarım Makineleri ve hizmet gruplarının katma değerlerinin artırılması yoluyla bölgede Tarım Makineleri alanında faaliyet gösteren işletmelerin rekabetçiliklerinin geliştirilmesini amaçlamaktadır. Bunun yanı sıra, istihdamın artırılması ve bölge ihracatının artırılması ile bölge ekonomisine katkı sağlanmayı amaçlamaktadır.” Şirket, BAKA’dan destek isterken projenin özel amaçlarını şöyle sıraladı: Ar-Ge çalışmalarıyla elde edilen yeni ürünün alınacak yeni makine ve teçhizat donanımı ile seri üretimine geçilmesi ve yılda 1000 adet satış rakamına ulaşılması, Türkiye’de ulusal üretimde bir ilk olması itibariyle yenilikçi bir yatırım yapılması ve sektörde yeni bir ürünün kazandırılması, Geliştirilen ürün için CE işaretlemesinin yapılması ve Yurt dışına satışa hazır hale getirilmesi, TS 11921 Standartlarında 10 adet servis kurulumu, üretilen yeni ürün için yurtdışı pazarlarına ulaşılması , 10 yeni personel istihdam edilmesi,Yeni bir ürün imalatı yaparak önce bölgemizin sonra tüm Türkiye’nin yararlanabileceği bir L7 sınıfı 4 tekerlekli yük taşıyıcı motosikletin imalatıyla başta çiftçiler, sanayiciler ve tüm kısa mesafede yük taşıyan işletmelerin yararlanması hedeflenmektedir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum