Başsavcı’dan Öner’e Şok Dava

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Musatafa Yıldırım, bir Televizyon programında kendisi ve yürüttüğü görev hakkında "kişilik haklarını zedeleyici ve küçük düşürücü" ifadeler kullandığı iddiasıyla CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner aleyhine 10 bin liralı

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2013 17:37
Başsavcı’dan Öner’e Şok Dava

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Musatafa Yıldırım, bir Televizyon programında kendisi ve yürüttüğü görev hakkında "kişilik haklarını zedeleyici ve küçük düşürücü" ifadeler kullandığı iddiasıyla CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner aleyhine 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Alınan bilgilere göre Yıldırım, Öner'in 18 Şubat'ta yerel yayın yapan bir Televizyon kanalındaki programda kendisi ve yürüttüğü görevi hedef alan

"kişilik haklarını zedeleyici, küçük düşürücü" ifadeler kullandığı gerekçesiyle avukatı Mehmet Çelebi aracılığıyla Isparta Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

Mahkemeye verilen şikayet dilekçesinde Öner'in kullandığı ifadelerin, Yıldırım'ın görevini gereği gibi yapmayan, tarafsız davranmayan, ettiği yemine sadık kalmayan, yanlışlara göz yuman bir kişi olarak gösterildiği belirtilerek, böylece Isparta Adliyesi'nde görev yapan hakim, savcı ve çalışanların zan altına bırakılmaya çalışıldığı ileri sürüldü.

Bu durumdan hareketle Yıldırım'ın kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu ve halkın yanlış bilgilendirildiği gerekçesiyle Öner'in 10 bin lira manevi tazminat ödemesi, Yıldırım'a yapılan saldırının kınanması ve kınamanın, sözlerin yer aldığı Televizyon kanalında aynı programda ve saatte yayınlanması talep edildi.

Öte yandan Isparta Cumhuriyet Savcısı Mehmet Diken'in de aynı programda kendisi hakkında söylediği sözler nedeniyle Öner aleyhine 10 bin liralık manevi tazminat davası açtığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.