Batı Akdeniz - Hindistan İş Dünyaları Buluştu

INCOM 2012 Türkiye-Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısı’nın ilk iki gününde Antalya, Burdur ve Isparta’dan işadamları ile Hintli işadamları ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ocak 2012 15:21
Batı Akdeniz - Hindistan İş Dünyaları Buluştu

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) ile Hintli işadamlarının buluştuğu ve  saatler süren görüşmelerde, gelecekteki sürdürülebilir işbirliğinin ilk bağlantıları yapıldı.

Körfez ülkelerinden 69 işadamını geçtiğimiz yıl nisan ayındaki başarılı organizasyonuyla bölgedeki iş dünyasıyla buluşturan BAKA, ikinci uluslararası organizasyonuna imza attı. BAKA, yaklaşık 1 milyar 200 milyon nüfusu ve hızla gelişen ekonomisiyle dünyanın ilgi odağı olan Hindistan’dan 40 işadamını, Antalya, Burdur ve Isparta’daki firmalarla Belek’teki Kempinski The Dome Hotel’in Selçuk’s Salonu’nda biraraya getirdi.
İkili görüşmeler, işbirliği ve ticaret, Türkiye’den gıda ve içecek ithalatı, yenilenebilir enerji yatırımı yapmak, yatırım fırsatları ve ortaklıklar bulmak amacıyla gelen Hintli firmalar ve üyeleriyle Türk işadamları arasında koordinasyona yardımcı olmak isteyen Hintli işadamları örgütlerinin temsilcilerine tahsis edilen masalarda gerçekleşti.

INCOM 2012 Türkiye-Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Programı kapsamında iki gün boyunca gıda, yenilenebilir enerji, kozmetik, mermer, mobilya ve tarım sektörlerinden Hintli işadamları, ilk gün Antalya’daki firmaların temsilcileri ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile uzmanların da eşlik ettiği görüşmeler, ikinci gün Isparta ve Burdur’daki firmaların katılımıyla gerçekleşti.

İşbirliği fırsatları zirvesine katılan Hintli firmalardan bir kısmı kendilerini, madencilik ve malzemeleri, elmas kesme, mermer ile granit çıkarma ve işleme makinaları, tarım makinaları, mobilya ve makina parçaları, döküm, alüminyum üreticisi ve ithalatçısı olarak tanımladı.

Diğer Hintli firmalar da sektörleri ve ürünlerini şöyle tanımladı:
“Alışveriş merkezi, alışveriş kompleksi, sıraevler, bungalov, yol, bina, residance vs. inşaatı yapımı ile yenilenebilir enerji (güneş enerjisi, biyokütle ve biyogaz), ‘kozmetik, mobilya, gıda, süt ve süt ürünleri, sürdürülebilir tarım, tohum üretimi, iyi tarım uygulamaları, organik tarım, zeytinyağı, taze gıda üreticisi.”
INCOM 2012 zirvesine Antalya, Burdur ve Isparta’dan katılan iş adamları ikili görüşmelerin çok yararlı geçtiğini, güzel bağlantılar kurduklarını ve Hintli işadamlarını firmalarına götüreceklerini ifade etti.

Hintli işadamlarının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ayarındaki kurumu Hindistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FICCI) Bölge Direktörü Rohit Sharma, Tüm Hindistan Sanayi Dernekleri Birliği (AIAI) Direktörü Renu Verma, Hindistan Dünya Ticaret Merkezi (WTC) Direktörü Dinesh Sharma ile Maharashtra Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (MEDC) Direktörü Anil Deshpande de kendilerine ayrılan masalarda ikili görüşmeler gerçekleştirdi. BAKA’ya organizasyon için teşekkür eden Hintli işadamları ile kuruluşları, ikili görüşmelerin çok yararlı geçtiğini, yatırım ve işbirliği için ümitli olduklarını ve olumlu sonuçlar beklediklerini belirtti,
Hintli işadamları, Antalya, Burdur ve Isparta şehir turlarını gerçekleştirecek ve son gün de Antalya Organize Sanayi Bölgesi ile Bucak’ta mermer fabrikası ve mermer ocağı ziyaretlerini gerçekleştirecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.