Batı Akdeniz - Hindistan İş İmkanları Zirvesi

BAKA, Batı Akdeniz ile Türkiye-Hindistan Yatırım ve İşbirliği İmkanları Programı 25-28 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ocak 2012 16:50
Batı Akdeniz - Hindistan İş İmkanları Zirvesi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA), Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) ile Türkiye-Hindistan Yatırım ve İşbirliği İmkanları Programı 25-28 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek. Batı Akdeniz iş dünyasının Hintli işadamları ile biraraya gelip ikili görüşmeler yapacağı Antalya Belek'deki zirvenin ilk günü, Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız, Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ile Hindistan'ın işadamları örgütlerinin temsilcilerinin açılış konuşmalarının ardından ikili görüşmelere geçilecek.

"Bölgenin iş ve yatırım imkânlarının, ilgili kuruluşlarla işbirliği halinde ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak" ve "Bölge plan ve programlarına uygun olarak bölgenin kırsal ve yerel kalkınma ile ilgili kapasitesinin geliştirilmesine katkıda bulunmak" görevleri de bulunan BAKA, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) ile Türkiye- Hindistan Yatırım ve İşbirliği Olanakları Programı hazırladı. Gıda, yenilenebilir enerji, kozmetik, mermer, mobilya ve tarım sektörlerinden yaklaşık 50 Hintli işadamı katılacağı zirve, Antalya Belek Sirene Golf Otel'de gerçekleştirilecek.

Zirvenin açılış ve ikili görüşmelerin gerçekleşeceği program; otelin toplantı salonunda 25 Ocak'ta saat 10.00'da başlayacak. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Hindistan Ticaret Ataşesi Ziya Demirdüzen ile Hintli işadamlarının TOBB ayarındaki kurumu FICCI ile diğer Hint iş dünyasının sivil toplum örgütleri MEDC, WTC, AIAI ve MACCIA temsilcileri birer konuşma yapacak.

Kahve molasının ardından Hintli işadamları ile Antalya'daki firmaların temsilcileri ikili görüşmelere başlayacak ve öğle yemeğinin ardından gün boyu sürecek. Belek Sirene Golf Otel'deki zirvenin ikinci günü ise, Isparta ve Burdur'daki firmaların temsilcileri ile gıda, yenilenebilir enerji, kozmetik, mermer, mobilya ve tarım sektörlerinden Hintli işadamları ikili görüşme gerçekleştirecek. Öğleden sonra da ikili görüşmelerde belirlenen firma ziyaretleri yapılacak.

27 Ocak'ta üçüncü gün ise, Antalya, Burdur ve Isparta şehir turlarıyla gerçekleştirilecek Hindistan iş fırsatları zirvesinin son günü konuk işadamları Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ni, Bucak'ta mermer fabrikası ile mermer ocağı ziyaretleri gerçekleştirecek ve ülkelerine dönecek.

Hindistan'ın yaklaşık 1 milyar 300 milyon nüfusa sahip ve önemli bir pazar olduğunu belirten BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Hindistan ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine katkı amacıyla Hindistan zirvesinin yapılacağını kaydetti. Organizasyonun Batı Akdeniz için olumlu sonuçlarla gerçekleşmesini beklediklerini belirten Engin, "Gıda, yenilenebilir enerji, kozmetik, mermer, mobilya ve tarım sektörlerinden çok sayıda Hintli işadamı katılacak. Hindistan'ın yüzde 10'unun gelir seviyesi iyi. Önemli iş bağlantıları gerçekleşeceğine inanıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.