Batı Akdeniz Kültür ve Yemek Festivali

Pasifik Enstitüsü tarafından ABD'de bu yıl 3.'sü düzenlenen ' Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali'nde, Türkiye'nin birçok bölgesinin yanı sıra Batı Akdeniz'de tanıtıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2011 16:04
Batı Akdeniz Kültür ve Yemek Festivali

Pasifik Enstitüsü tarafından ABD'de bu yıl 3.'sü düzenlenen ' Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali'nde, Türkiye'nin birçok bölgesinin yanı sıra Batı Akdeniz'de tanıtıldı.

Amerikalıların büyük ilgi gösterdiği Los Angelas'taki festivalde Antalya, Burdur ve Isparta illerinin kültürel, tarihi ve turistik değerlerini anlatan stantlar yer aldı. Yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği stantlarda, Antalya'daki antik kentlerin maketleriyle, Burdur'un sipsisi, Isparta'nın gül ürünleri büyük ilgi gördü.

Walt Disney'in dev eğlence parkının yanındaki 47 dönüm alan üzerine kurulan festivalde Antalya, Burdur ve Isparta'nın tanıtımlarını Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) yaptı. Festivalde, üç ilin tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra yöresel tatlarının tanıtıldığı üç ayrı stant kuruldu. Festival boyunca Batı Akdeniz'in kültürel değerleri, turizm potansiyelleri ile yöreye özgü tatlarının tanıtımı yapıldı.

Ziyaretçiler, Antalya için ayrılan bölüme Side Apollon Tapınağı sütunları arasından geçerek girdi. Aspendos Antik Tiyatrosu'nu temsil eden maketin iki yanını, Perge'nin sütunlu caddesi ile Myra antik şehrinin görselleri süsledi. Aspendos'un basamakları ile üç boyutlu tasarlanmış tarihi caddenin üzerinde fotoğraf çektiren ziyaretçiler, Antalya'nın sahip olduğu kültürel mirasla tanışma imkanı buldu. Alanya'nın su kabakları ve el işlemesi ipekleri, yöresel kıyafetli bebekleri, nazar boncukları, kırlent tabloları beğeni topladı. Birçok yöresel ürünün yer aldığı stantta ziyaretçiler, kültürel öğelerin yanı sıra Antalya'ya has lezzetleri tattı.

Ünlü Sagalassos Antik Kenti'ndeki Antoninler Çeşmesi şeklindeki Burdur standı da çekim merkezi oldu. Burdur'un yöresel çalgısı Sipsi de Amerikalardan büyük ilgi gördü.

Festivalin ilk iki günü ziyarete gelen öğrenciler, sipsi alabilmek için sıraya girdi. Festival alanının birçok yerinde sipsi çalmaya çalışanlar dikkat çekti. Ziyaretçiler, tadına baktıkları Burdur ceviz ezmesini çok beğendi. Burdur standında sergilenen İbecik bezi ve bebeği, Mamak testisi, Alaca dokumaları, Hacılar seramikleri, lavanta kesesi de ilgi topladı.

Aya Payana Kilisesi görüntüsündeki Isparta standı, özellikle gül ürünleriyle ziyaretçileri etkiledi. Gül lokumu, gül şurubu, gül suyu ve gülden elde edilen kozmetik ürünleri gören Amerikalı ziyaretçiler, ürünlere hayran kaldı. Isparta standında Yalvaç'ın organik deriden üretilen el işlemesi cüzdanı, kemer, bayan çantası, dosya, sümen takımı ve diğer ürünler yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.