Batı Akdeniz’deki Tarım Aktörleri BAKA’da

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nı (BAKA), Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) Müdür Vekili Abdullah Ünlü ile Fide Üreticileri Alt Birliği (FİDEBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı K. Savaş Titiz ile yönetim kurulu üyeleri birlikte ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2012 08:43
Batı Akdeniz’deki Tarım Aktörleri BAKA’da

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nı (BAKA), Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) Müdür Vekili Abdullah Ünlü ile Fide Üreticileri Alt Birliği (FİDEBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı K. Savaş Titiz ile yönetim kurulu üyeleri birlikte ziyaret etti.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile biraraya gelen heyet, kalkınma ajansının çalışmalarını yakından takip ettiklerini BATEM ve FİDEBİRLİK’in ortak çalışmaları hakkında bilgi verdi.

BAKA’nın başarılı çalışmalarını yakından ve büyük memnuniyetle takip ettiklerini ifade eden FİDEBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı K. Savaş Titiz, Türkiye’deki sera varlığının yüzde 55’inin, fide üretiminin ise yüzde 60’ının Antalya’da olduğunu söyledi.

FİDEBİRLİK’in 2008’de 41 fide üreticisi tarafından “5553 sayılı Tohumculuk Kanunu” çerçevesinde kurulduğu hatırlatan K. Savaş TİTİZ, tohumculuk sektörünün geliştirilmesi ile sektörde faaliyet gösteren gerçek veya tüzel kişiler arasında meslekî dayanışma sağlamayı amaçlayan FİDEBİRLİK’in bitki ıslahçıları, tohum sanayicileri ve üreticileri, fide ve fidan üreticileri, tohum yetiştiricileri, tohum dağıtıcıları, süs bitkileri üreticileri ve tohumculukla ilgili üyelerden oluştuğunu belirtti.

Kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olduklarını tohumculuk faaliyetinde bulunanların ekonomik ve sosyal haklarının korunmasını sağlamak ve mevzuatla verilen görevleri yerine getirmek amacı bulunduklarını aktaran FİDEBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Titiz, BATEM ve BAKA ile ortak çalışmalar yapmak istediklerini söyledi.

BAKA, Birleşmiş Milletler (BM) ve BATEM’in birlikte yürüttüğü ‘tohumculuk sektöründe kümelenme çalışmasının sürdüğünü ve başarılı sonuçlara neden olacağını belirten BATEM Müdür Vekili Abdullah Ünlü de, FİDEBİRLİK ile sektörün aktörlerinin taleplerini cevap verecek ortak bir laboratuvar kurmaya planladıklarını ve proje hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, Antalya, Isparta ve Burdur illerinin kalkınmasına ivme kazandırmak, Batı Akdeniz Bölgesi’nde yatırımların artırılması, bölgenin yatırım potansiyelinin ortaya konulması ve tanıtımı, yerli ve yabancı yatırımcı çekilmesi, üretim, istihdam ve ihracatın artırılması amacıyla çalışmalarını sürdüren yerinden yönetim kuruluşu olduğunu hatırlattı. Tarım sektöründe önemli kuruluşlar olan BATEM ile FİDEBİRLİK’in büyük memnuniyet duyduğu ortak çalışmalar yapmasının yararlı bir sinerjiyi oluşturacağını belirten Engin, BAKA’nın çalışmaları, vizyonu ve hedefleriyle benzeşen çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.