Batı Akdeniz’den Yerli Otomobil Atağı

Batı Akdeniz’den Yerli Otomobil Atağı

Yayınlanma:
Batı Akdeniz’den Yerli Otomobil Atağı

Antalya, Isparta ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ‘yerli otomobil üretimi’ için bir araya geldi. Türkiye’yi heyecanlandıran yerli otomobil üretimiyle ilgili Batı Akdeniz de harekete geçti. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen; “Akdeniz’in otomobil üretecek kapasitesi vardır” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yerli otomobili yapacak büyük şirketleri açıklamasının ardından, hemen hemen tüm iller ‘Yerli Otomobiller bizim şehrimizde yapılsın’ açıklamaları yaparak bu konuda taleplerini sıralamaya başladı. Öyle ki, hemen hemen her ilden bu yönde bir açıklama geliyor. 

YERLİ OTOMOBİLLERİ ÜRETECEK BABAYİĞİTLER 

BELLİ, SIRADA HANGİ İLDE ÜRETİLECEĞİ VAR 

Bilindiği gibi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2 Kasım’da Külliye'de Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısında yerli otomobili üretecek 5'li konsorsiyumu açıklamış ve o şirketleri ‘Babayiğit’ olarak nitelendirmişti. 

ÜÇ İLİN SANAYİ VE TİCARET ODASI 

BAŞKANLARI BİR ARAYA GELDİ 

Söz konusu yerli otomobil üretim konusuna Batı Akdeniz Bölgesi yani Antalya, Isparta ve Burdur illeri de talip olduklarını açıkladı. Bu konuda Antalya, Isparta ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları geçtiğimiz gün ‘Yerli Otomobil Üretimi’ için Isparta’da bir araya geldiler. 

BATI AKDENİZ ‘YERLİ OTOMOBİL 

ÜRETİMİ’ İÇİN HAREKETE GEÇTİ 

Bu doğrultuda; Türkiye’yi heyecanlandıran yerli otomobil üretimiyle ilgili Batı Akdeniz de harekete geçti. Antalya, Isparta ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, üretimin Batı Akdeniz’de olması için çalışma başlattı. 

BAŞDEĞİRMEN, “BİR İŞE BAŞLAMADAN O KONUDA 

BAŞARILI VEYA BAŞARISIZ OLAMAZSINIZ” 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’da gerçekleştirilen toplantıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bir araya gelerek talebimizi somutlaştırdık. Bundan sonraki aşamada fikirlerimizi kent önderleriyle paylaşıp bu konunun daha fazla tartışılmasını, konuşulmasını sağlayacağız. Bir şeye başlamadan başarılı ya da başarısız olamazsınız. 3 Odanın yaptığı güçbirliği kentlerdeki başka dinamikleri de harekete geçirecektir. 

“YERLİ OTOMOBİL ÜRETİMİ İÇİN 

ÇOK ARTILARIMIZ VAR” 

Biz süreçle ilgili önerileri, olumlu ve olumsuz verileri Projeye sunabilecek katkıları geniş bir rapor haline getireceğiz. Batı Akdeniz’in otomobil üretecek kapasitesi vardır. Bu projeyle ilgili şansımızın olmadığını düşünenler olabilir. Ancak biz bölge olarak talebimizi sunmak istiyoruz. Ulaşım da dahil olmak üzere bir çok yönden artılarımız var. Bu artılarımızı birleştirdiğimizde başaramayacağımız iş yoktur” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.