Batı Akdeniz’e Tam Not

Lübnan Seyahat Acenteleri Birliği (ATTAL) ile tur operatörlerinin yetkilileri, Belek, Kundu ve Kemer’de inceleyip konakladıkları turistik tesislere tam not verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ocak 2013 15:40
Batı Akdeniz’e Tam Not

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) turizm potansiyelinin tanıtılması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla gerçekleştirdiği ortak çalışmasıyla Batı Akdeniz’e getirdiği Lübnan Seyahat Acenteleri Birliği (ATTAL) ile tur operatörlerinin yetkilileri, Belek, Kundu ve Kemer’de inceleyip konakladıkları turistik tesislere tam not verdi.

Lübnanlı tur operatörleri tanıtım turunu (Fam Trip), Antalya’daki turizm sektörünün önde gelen kurum ve kuruluşları ile gerçekleştirilen tanışma toplantısında daha fazla turist sözü vererek tamamladı.

Sürdürülebilir turizm ve bölge ağırlıklı yeni tur programlarının oluşturulması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde çalışmalarına devam eden BAKA, Suudi ve Kuveyt, Katar ile Bahreyn’den tur operatörleri ile Japonya Seyahat Acentaları Birliği JATA Yönetim Kurulu üyelerinin ardından Lübnanlı tur operatörlerini Antalya’ya getirdi.

BAKA’nın Antalya Valiliği ile Konyaaltı Otelciler ve Turistik Tesisler Birliği Derneği (KOTEB) desteği, Türk Hava Yolları’nın (THY) ulaşım, rehberlik ve transfer hizmetlerinde de Termessos Seyahat Acentası’nın sponsorluğunda ağırladığı Lübnan Seyahat Acentaları Birliği Başkanı (ATTAL) Jean Abboud ile 18 seyahat acentesi yetkilisi 4 günlük inceleme ve tanıtım gezisini tamamladı.

Uzun süreli konaklama yapan, alışveriş alışkanlıkları yüksek ve nitelikli turistleri çekmek amacıyla hazırlanan yeni Fam Trip için THY’nin özel misafirleri olarak ülkelerinden İstanbul bağlantılı Antalya’ya gelen ATTAL Başkanı Jean Abboud ile Lübnanlı seyahat acentası yetkililerinin programına, BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Alaattin Özyürek ile uzman Seyitcan Altınkaynak, Konyaaltı Otelciler Birliği (KOTEB) Başkanı Metin ölçer ile Termessos Seyahat Acentası yetkilileri eşlik etti.

Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak tarafından kabul edilerek toplantıda Antalya’daki turizmcilerle birlikte bilgilendirilen Lübnan heyeti, ANFAŞ Otel Ekipmanları Fuarı, Antalya Aquarium ile Belek, Kundu ve Kemer’deki çok sayıda oteli gezerek, standart, süit ve royal süit odalarda incelemede bulundu. ANFAŞ’ın otel ekipmanları fuarını gezmelerinin heyet için yararlı olduğunu söyleyen ATTAL Başkanı Abboud, Lübnanlı tur operatörlerinin turistik tesislere hayran kaldığını ve kalitesinden etkilendiğini, Antalya’ya daha çok tur organizasyonu yapmak istediklerini belirtti.

TANIŞMA VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Belek’de konaklayan Lübnanlı tur operatörleri, son gün de Antalya’da turizm sektörünün önde gelen kurum ve kuruluşları ile tanışma ve değerlendirme toplantısında biraraya geldi. Antalya EXPO 2016’dan Bedrullah Erçin, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri, TÜRSAB Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Egemen, TÜRSAB Akdeniz Bölge Müdürü Kirami Acar, ALTİD Müdürü Ali Kaptan ile Bekir Güler, ATAV’dan Seher Armağan, Antalya Tanıtım AŞ’den Atakan Bozoğlan, ALIDAŞ’dan (Alanya Kruvaze Limanı) Haluk Saylam, Port Akdeniz’den Nur Geçer katıldı.

Turizm sektörünün önde gelen kurum ve kuruluşlarının kendilerini tanıtması, EXPO 2016, BAKA, seyahat acentası Termessos’un tanıtım filmlerinin izlenmesinin ardından Lübnanlı tur operatörleri hem kendilerini tanıttı hem de Antalya inceleme gezisindeki misafirperverlik ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.

ATTAL Başkanı Jean Abboud’un erken ayrılmak zorunda olduğunu ve üzülerek toplantıya katılmadığını kaldığını söyleyen ATTAL Genel Sekreteri Toufic Kayrouz, programın Lübnanlı tur operatörleri için çok yararlı geçtiğini, Antalya’daki turistik tesislere hayran kalan Lübnanlı tur operatörlerinin ülkelerine döndüklerinde müşterilerine Antalya’yı tavsiye edeceğini ve daha fazla turistin Antalya’ya getirilmesi için tanıtıma ağırlık vereceklerini söyledi.

Toplantının ardından Antalya il merkezinde alışveriş merkezlerini gezen Lübnan heyeti, İstanbul üzerinden ülkelerini dönmek üzere Antalya’dan ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.