Bayanlara İş-Kur'dan İş Fırsatı

İşsizlerin aracılık anlamındaki umudu İş-Kur, bu sefer erkekleri değil, kadınlara yönelik istihdam garantili kurs düzenliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2011 16:13
Bayanlara İş-Kur'dan İş Fırsatı

Özel bir mermer fabrikası ile protokol imzalayan Isparta İş-Kur İl Müdürlüğü, 25 kadına kurs verecek.

Kurs için müracaatların başladığına dikkat çeken İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, “Mermer fabrikasında mermeri işleme atölyesinde çalışacak kursiyerlerimiz. Daha çok kadınlara yönelik bir kurs. Kursu başarıyla bitirenler fabrikada mermer işlemesi bölümünde çalışacaklar. Çünkü istihdam garantili bir kursumuz. İşsiz olan Ispartalı tüm bayanlarımızı bu kursumuza davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İş-Kur İl Müdürü Ergin, kursiyerlere günlük 15 lira cep harçlığı sağlanacağının altını çizdi. Ergin sözlerini şöyle sürdürdü: “Açtığımız kursa katılacak olan kursiyerlerimize günlük 15 TL cep harçlığı sağlayacağız. Bunun yanı sıra kursiyerlerimiz iş ve mesleki kazalara karşı sigortalandırılacak. Ayrıca kursun yapılacağı mermer fabrikası da kursiyerlere öğlen yemeği ve servis imkanı sağlayacaktır” dedi.

Mermer işçiliği kursuna katılmak isteyen kadınların 18-40 yaş arasında ve İş-Kur’a kayıtlı işsiz olmaları gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.