Bayır Bucak Türkmenlerine 30 Tonluk Yardım

Bayır Bucak Türkmenlerine 30 Tonluk Yardım

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Aralık 2015 12:35
Bayır Bucak Türkmenlerine 30 Tonluk Yardım

Isparta Belediyesi 27 tonluk kömür yardımının ardından şimdi de Bayırbucak Türkmenlerine 30 tonluk gıda ve giyim malzemesi gönderdi. Belediye ve Ispartalı hayırseverler tarafından bağışlanan yardımlar arasında her çeşit gıda malzemesinin yanı kışlık botlar ve kabanlar ile çocuk maması ve çocuk bezleri de bulunuyor. Başkan Günaydın, yardımların devam edeceğini söyledi.

Isparta Belediyesi Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri için 27 tonluk kömür yardımının ardından bugünde bir TIR ve bir kamyondan oluşan yaklaşık 30 tonun üzerinde gıda ve giyim yardımı gönderdi. Yardımların arasında botlar, içlikler, kabanlar, konserve, un, çocuk maması, çocuk bezi ve çeşitli bakliyatlar dikkat çekti.

Isparta Belediyesi Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri için yardımlarını sürdürüyor. İlki 5 Aralık 2015 tarihinde gönderilen ve 27 tondan oluşan kömür yardımının ardından Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yardımların devam edeceğini eşi Dilek Günaydın ve damadı Aziz Şencan tarafından başlatılan yardım kampanyasıyla da ikinci konvoyun gıda ve giyim malzemelerinden oluşacağını ifade etmişti.
Yaklaşık 10 gün süreyle devam eden yardımların ardından gerek Isparta Belediyesi, gerekse Ispartalı işadamları ve hayırsever vatandaşlar tarafından hazırlanan yardımlar dün akşam geç saatlere kadar yardım konvoyundaki belediyenin araçlarına yüklendi. Bir TIR dolusu gıda ile yine bir kamyon dolusu tamamı yeni giyim malzemesinden oluşan 30 tonluk yardım bugün sabah Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Sabah 08.00’de yardım konvoyu Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından uğurlandı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, konvoyda bulunan araçların şoförlerine ‘hayırlı yolculuklar’ dilerken, yapılan yardımlardan dolayı Isparta halkına da teşekkür etti.

Bayırbucak Türkmenlerinin acil ihtiyaçları olan her türlü malzemeyi gönderdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Bugün bir TIR ve bir kamyondan oluşan yardım malzemelerini Türkmen kardeşlerimize gönderiyoruz. Bu yardımlarımızın içerisinde cephede giyebilecekleri montlar ve kışlık botlar da bulunuyor. Yardım konvoyumuzda yine çok sayıda yiyecek ve konservede bulunuyor. Yiyecekleri çok ayrıntılı gönderiyoruz. Taze ve hemen kullanılabilecek yiyecekler var. Bu yardımlarımız gece yarısı ulaşmış olacak.

Özellikle şunu belirtmek istiyorum; Bir kısmında belediyemiz yardım etmiştir ama büyük bir kısmında da gıda ve konserve konusunda vatandaşlarımız yardım etmiştir. Özellikle konservenin çok ihtiyaç olduğu söyleniyor. Çünkü cephede yemek pişirme yeme imkanlarını bulamıyorlar. Bu açıdan konserveyi açıp hemen cephede karınlarını doyurma fırsatı bulabiliyorlar.

Geçen yardımımızda da kömür göndermiştik. Tüm Ispartalı hemşehrilerimiz yağmur gibi Türkmen kardeşlerimize yardımda bulunmak isteyenler oldu. Maddi olarak da ciddi yardımlar gelmeye başladı. Tabi bu paralar orada işlem görecek. İsmini sayamayacağım kadar çok sayıda işadamlarımızdan, vatandaşlarımızdan yardımlar gelmiştir. Bundan dolayı tüm Ispartalı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.

Şu anda yardım TIR’larımız devam ediyor. Biriken malzemelerimiz var, bizlerde tedarik ediyoruz. Cephede lazım olan ve yine orada çocukların, evlatların ve yaralıların kullanabileceği tüm ihtiyaçlarını biz buradan temin ederek göndermeye devam edeceğiz. Bunu tekrar değerli hayırsever hemşehrilerime duyurmak istiyorum. Bu yardımları Isparta Belediyesine ait araç ve şoförlerimizle ulaştırıyoruz. İnşallah bu gönderdiğimiz malzemeler işe yarasın, hayırlı olsun temennilerimle tekrar gönülden hemşehrilerime teşekkür ediyorum”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum