Bayır Bucak'ta Yaralanan Türkmenlere Sahip Çıktılar

Bayır Bucak'ta Yaralanan Türkmenlere Sahip Çıktılar

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2016 11:40
Bayır Bucak'ta Yaralanan Türkmenlere Sahip Çıktılar

Isparta Yörük Türkmen Derneği Bayır Bucak bölgesinde yaralanan 2 kişiye sahip çıktı. Isparta'ya getirilen yaralılar yapılan tedavilerinin ardından tekrar Bayır Bucak'a gönderildi.

Isparta Yörük Türkmen Dernek başkanı Hasan Parlakyıldız yaptığı açıklamada; Isparta Yörük Türkmen Derneği olarak 19 şubatta Suriye Bayır Bucak bölgesinde yapılan vatan toprakları savunması esnasında Rus bombardımanlarında yaralanan kardeşlerimizin tedavisini yaptırmak ve onların rahat bir şekilde hayat sürmelerine yardımcı olmak amacı ile 19 Şubat 2016 tarihinde ilimize getirmiş olduğumuz kardeşlerimizin gerekli tedavi ve ameliyatlarını yaptırarak tamamen olmasa bile iyileşmelerine katkı sağlayarak 26 nisan 2016 tarihinde kardeşlerimizi tekrar Suriye Bayır Bucak bölgesine göndermiş bulunmaktayız. Kardeşlerimize yaptığımız her şey helali hoş olsun.

Burada bizlerin ne yaptığı değil tedavi için gelen kardeşlerimizin ne düşündükleri çok önemli, Cepheden gelen kardeşlerimiz özellikle doktor arkadaşlarla yaptığı konuşmalar bizleri çok derinden etkilemiş ve gururlandırmıştır nemi söyledi; “hocam beni iyileştirin ben cepheye giderek vatanımı savunmak istiyorum benim kolum ağır kaldırmıyor eğer kolum ağır kaldırmaz ve koşamaz isem arkadaşım ölür dolayısıyla vatan elden gider” diye söylemiştir. Bunları duymak ne kadar acı olsa da bir kadar da gurur vericidir.

Bu kardeşlerimizin tedavi sürecinde bizlerden hiç desteğini esirgemeyen başta Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu’na, Genel Başkan Yardımcısı ve Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Isparta İlbeyi Mustafa Küçükyaman’a Kardeşlerimizin tedavisinde bizlerde her daim kapılarını sonuna kadar açan Kamu Hasteneleri Birliği genel Sekreteri Dr. Osman Aydın’a Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin Yavuz’a Hastanede görev yapan Doktor, Hemşire ve hastane çalışanlarına, Kardeşlerimizin tedavi gördükleri sürede ziyaret ederek ve onlara destek olan sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticilerine dolayısıyla bu çocuklarımızı yalnız bırakmayan Ispartalı hemşehrilerimize sonsuz şükran ve saygılarımızı sunarız.

Isparta Yörük Türkmen derneği olarak Bölgede yaşanan bu zulme dur denilmesini ve savaş sonrasında da Suriye de yaşayan kardeşlerimizin hukuki varlıklarının hak kaybı olmadan devam etmesi için çalışmalar yapmalıyız.

İlimizde oluşturulan Isparta Milli Birlik Platformunun başlatmış olduğu Isparta Bayır Bucak Köprüsü Yardım Kampanyasına hemşehrilerimizin gönülden destek olmasını temenni ediyorum. 1915 yılında bizler için Çanakkale neyi ifade ediyorsa bugün Bayır Bucak aynı duyguları ifade etmektedir" dedi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum