Bayırbucak Türkmenleri’ne Destek İçin…

Bayırbucak Türkmenleri’ne Destek İçin…

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2016 16:27
Bayırbucak Türkmenleri’ne Destek İçin…

Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu ile Isparta Yörük Türkmen Derneği tarafından organize edilen ve Isparta’daki siyasi parti il başkanlarının da destek verdiği Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Platformu üyeleri, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret etti.

Başkan Günaydın, Bayırbucak Türkmenleri için oluşturulan platforma tam destek verdiğini belirterek, belediye olarak her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi. Bayırbucak Türkmenlerine sahip çıkılması gerektiğini ve bunun için siyaset üstü kurulan bu platformu desteklediğini aktaran Günaydın, “Birlik ve dayanışmanıza canı gönülden destek veriyorum” dedi.

Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu ile Isparta Yörük Türkmen Derneği tarafından oluşturulan ve siyasi parti il başkanları ile temsilcilerinin yer aldığı heyet Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, CHP İl Başkan Yardımcısı Nihat Keskin, Saadet Partisi İl Başkanı Adem Oflaz, BBP İl Başkanı Şener Taşören, DP İl Başkanı Cemal Kaplan, Vatan Partisi İl Başkan Yardımcısı Bilal Şimşir, Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Mustafa Küçükyaman ve Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız katıldı.

Türk Milletinin zorda kalanlara kucak açan önemli bir vasfının bulunduğunu söyleyen AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Bayırbucak Türkmenleri için şehirdeki siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek Isparta’dan ‘bir ses verelim’ düşüncesi içerisinde olduklarını dile getirerek, bu durumu partiler olarak olumlu bulduklarını ve destek verdiklerini söyledi. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Bayırbucak Türkmenlerine, Isparta Belediyesi tarafından yapılan yardımları da takdirle karşıladıklarını ve önemsediklerini belirtti. Zabun, “Bundan sonraki süreçte Isparta ailesi olarak siyasiler ve sivil toplum kuruluşları olarak böyle bir çalışmayı başlatmayı düşündük. Sizlerin de bu konudaki hassasiyetinizi bildiğimizden dolayı Isparta Belediyesi olarak da hem maddi hem de manevi destek ve katkılarınızı önemsiyoruz. Bu işin hem fikri altyapısını oluşturan hem de koordinasyonunu üstlenen dernek yöneticilerine de teşekkür ediyoruz. Isparta’mıza böyle bir çalışma manevi bir katkı ve motivasyon katar” dedi.

Ankara’da dün yaşanan terör olaylarının ve ülke genelinde yaşanan terör olaylarının da ele alındığı ve kınandığı ziyarette konuşan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Bayırbucak Türkmenleri için Isparta’da ortak bir akıl oluşturulduğunu ve ortak bir amacı kapsadığını dile getirdi. Bayırbucak’ın milli bir mesele olduğunu kaydeden MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta’da kuvayi milliye ruhunu ortaya çıkarmak için bir yola çıkıldığını ve Bayırbucak Türkmenlerine yardım amacıyla siyasi kimliklerin bir yana bırakıldığını aktardı. Isparta Belediyesi’nin Bayırbucak Türkmenleri için bugüne kadar duyarlı çalışmalar içerisinde olduğunu ve Isparta’nın önemli organlarından birisinin de belediye olduğunu aktardı.

Vatan Partisi İl Başkan Yardımcısı Bilal Şimşir, siyasi kimliklerin ve parti tüzüklerinin bir yana bırakılarak Bayırbucak Türkmenlerine yardım edilmesini ve Türkiye’ye buradan mesaj verilmesinin önemli olduğunu belirtti.

CHP İl Başkan Yardımcısı Nihat Keskin’de her zaman Bayırbucak Türkmenlerinin yanında olacaklarını ve üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini belirtirken, Saadet Partisi İl Başkanı Adem Oflaz da Isparta’nın manevi noktada bir araya gelmesini önemsediklerini aktardı.

Bayırbucak Türkmenlerine yardım amacıyla oluşturulan platformun nasıl bir araya geldiğini özetleyen Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Mustafa Küçükyaman, platformu siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının desteklediğini kaydetti. Böyle bir platformun kurulmasının ve ardından bu çalışmaların ülkeye yayılmasının önemine değinen Küçükyaman, yaptıkları çalışmanın Isparta’da büyük bir destek gördüğünü ve çığ gibi büyümekte olduğuna dikkat çekerek, “Bu ruhun Isparta’dan başlayarak tüm ülkeye yayılmasını arzu ediyoruz” dedi.

Isparta’da siyasi iradenin üzerinde bir ortam oluştuğunu belirten Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız, “Bizim en büyük amacımız, inşallah bir gün Bayırbucak bölgesindeki bu savaş sona erdiği zaman o bölgedeki kardeşlerimizin durumunun ne olacağı ile ilgili. Savaş sonrasında bu kardeşlerimizin oradaki varlıkları devam edecek mi, yoksa tarih sahnesinde yok olup gidecekler mi? En büyük çalışmalardan birisi de bu olmalı” şeklinde konuştu.

Birlik içerisinde siyasi parti il başkanlarının ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin kendisine yapmış oldukları ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve tek tek teşekkür eden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Bir birlik içerisinde aynı yürekle, aynı birlikle olmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bu birlikteliğe bende belediye başkanı olarak bir fiil sizlerin yanınızda olduğumu belirtmek istiyorum. Bayırbucak bir sebep olsun ve bu bir başlangıç olsun. Bayırbucak Türkmenlerimiz bölgelerinde yaşananları bir Çanakkale harbi olarak görmekteler. Şehit oluyorlar ama yurtlarını terk etmiyorlar.

Böyle bir Türkmeni, böyle bir Türk neslini bizim desteklememiz kutsaldır. Bizim orayı desteklememiz hakkımızdır. Bizler Türkmen kardeşlerimize yardım edeceğiz. Belediye olarak bugüne kadar desteklerimiz oldu, yardım götürdük. Bayırbucak’a yardım göndermekten ziyade oraya sahip çıkılması daha da önemlidir. Bayırbucak’a Isparta halkı, sizler, belediye olarak bizler duyarlıyız. Çok kurumlarımız yardım etti. Bu olay daha kurumsal hale gelsin. Türk’e Türk’ten başka dost olmadığını da bilmemiz gerekiyor. Türk Milletinin, Türk Devletinin gücü her şeye yeterlidir. Burada bulunmamızın manevi önemi olduğu kadar fiili öneminin de olduğu kanaatindeyim. Bundan sonra birlikte ne yapılması gerekiyorsa Isparta Belediyesi bu konuda hazırlıklıdır. Bu ziyaretiniz çok anlamlı oldu, hepinize ayrı ayrı şükranlarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Başkan Günaydın ayrıca Ankara’da yaşanan terör olayından duyduğu üzüntüyü de dile getirerek, saldırıyı kınadı. Terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlardan birinin de Ispartalı Oğuzhan Dura olduğunu söyleyen Başkan Günaydın, “Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu hayatını kaybeden vatandaşlarımızın tamamını şehit olarak görüyorum. Hayatını kaybedenlerimizin yakınlarına başsağlığı ve sabırlar, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.