Bayram Paylaşmak Demektir

Bayram Paylaşmak Demektir

Yayınlanma:
Bayram Paylaşmak Demektir

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Kurban Bayramı sebebiyle bir mesaj yayınladı. Prof. Dr. Diler, mesajında “Bayramın paylaşma demek olduğunu bilelim. Hayata şükretmenin bir ifadesi olarak kurban etlerini, ona en çok ihtiyaç duyan insanlara ulaştıralım” dedi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, yayınladığı Kurban Bayramı mesajında “Bizi birbirimize yaklaştıracak, hayatımıza sevgi ve huzur üfleyecek, bize gönül yüceliği yaşatacak bir Kurban bayramını daha idrak ediyoruz. Ne mutlu!

Gelin, bu bayramı, Allah’ın rızasını kazanacağımız umut günleri olarak görelim ve onu kendi ilmihali içinde yaşayalım.

Her şeyden önce bayramın huzur ve neşesini kalbimizin, gönlümüzün derinliklerinde hissedelim.

Bayramı sevdiklerimizle buluşma, kardeşliğimizi pekiştirme günleri olarak görelim. Merhameti, sevgiyi bize en yakın olandan başlayarak etrafımıza taşıyalım, yani sıla-yı rahim yapalım. Anne ve babalarımızın hayır dualarını kazanmaya çalışalım. İyi günde kötü günde can dostumuz olan ve yuvalarımızın huma kuşları sayılan eşlerimizin mutluluklarını artıralım. Göz bebeğimiz olan cennet kokulu çocuklarımızı sevindirelim. Akraba ve komşularımızın gönüllerini hoşnut edelim.

İhtiraslarımızdan kurtulmak ve dünyanın faniliğini hatırlamak için kabir ziyaretleri yapalım. Beka alemine göçmüş yakınlarımız için dua edelim.
Bayramın paylaşma demek olduğunu bilelim. Hayata şükretmenin bir ifadesi olarak kurban etlerini, ona en çok ihtiyaç duyan insanlara ulaştıralım. Derin yalnızlıklar çeken yetimin, öksüzün elinden tutalım.
Bayramın hoş görme temeline dayandığını asla unutmayalım. Zira gönlümüzü karartan bir azap gibi içimizde yaşattığımız dargınlıkların, küskünlüklerin dayanılmaz yükünden kurtulmak için bulabileceğimiz en büyük fırsattır bayram.

Böyle yaparsak Yahya Kemal’in “Dili bir, gönlü bir, imanı bir insan yığını / Görüyor varlığının bir yere toplandığını” diyerek anlattığı bayram sabahının o kuşatıcı iklimini daha iyi anlayabiliriz.

Böyle yaparsak kurbanın da, bayramın da, hakka, hakikate, güzele ve doğruya yani Allah’a yakın olma arayışı olduğunu kavrayabiliriz. Tıpkı Hacı Bayramı Veli’nin unutulmaz deyişindeki gibi: “Bayramım imdi, bayramım imdi / Bayram ederler yar ile şimdi”

Bu temenniler içerisinde bütün akademik ve idari mesai arkadaşlarımın, sevgili öğrencilerimizin ve değerli Isparta halkımızın kurban bayramlarını tebrik ediyor; bu mübarek günlerin milletimize ve gönül coğrafyamıza iyilik ve güzellikler getirmesini diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.