Bayram Piyasayı Hareketlendirdi

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Vekili Sayın Ahmet Tural, Kurban bayramının piyasayı hareketlendirdiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ekim 2013 18:44
Bayram Piyasayı Hareketlendirdi

Bilindiği gibi yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla piyasa hareketlendi diyen Tural, “Geçen sene 6 günlük bayram tatilinde 770 bin büyükbaş, 2 milyondan fazla da küçükbaş kurban kesilerek piyasaya 3,5 milyar lira girdi.

Kartla yapılan harcamalarda da 3,7 milyar harcama yapılmış. Bu senede kurban bayramının 9 günlük tatil olması ilimizde de hareketlilik sağlayacaktır. Sağlık Müdürlüğü ekipleri, İl ve İlçe Zabıta Müdürlükleri tarafından çarşı pazarın hijyenik bakımdan ve fiyat yönüyle kontrol edilerek, denetimler artırılmalıdır. Denetim sırasında satış yapanların esnaf oda kayıtları mutlaka aranmalıdır. Böylelikle kirasını, vergisini veren küçük esnaf ve sanatkârın da haksız rekabetten zarar görmesi engellenmelidir

Kurban Bayramı nedeniyle piyasada kalitesiz kurban bıçak, satır ve baltaları işportalardaki tezgahlarda satılmaya başladığı göze çarpmaktadır.

İstenmeyen olaylara meydan vermemek için bu tür bıçak, balta ve satır gibi ürünlerden uzak duralım. Çünkü Çin malı bıçaklar sacdan yapıldığı için hem kasap için hem de kurban için eziyet vermektedir. Ayrıca bilemesi ve masatlaması zordur.

Hâlbuki bizim dünyaca ünlü TSE damgalı, logolu ülkemizde üretilen çelik bıçaklar kolay kolay körelmemekte ve yapılan işten daha iyi verim alınmaktadır. Kurbanlık kesmek ustalık ister, mutlaka görevli kasaplarımıza kurbanlarınızı kestirin.

Bu vesile ile tüm halkımızın mübarek Kurban Bayramını kutlar, bayramın ilk günü saat 14:30-15:30 saatleri arasında Barida Otel’de, Valiliğimiz, Belediye Başkanlığı, Birliğimiz, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası tarafından ortaklaşa düzenlenen bayramlaşma törenine tüm esnaf ve sanatkarımızın davetli olduğunu bildiririm” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.