Bayram Tedbirleri Alındı

11 – 20 Ekim 2013 tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı tatili süresince Isparta Emniyet Müdürlüğü bayram tedbirlerini aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ekim 2013 11:13
Bayram Tedbirleri Alındı

Emniyet Müdürü Mehmet Or, vatandaşların huzur ve güven içerisinde bir bayram tatili geçirmelerini sağlamak amacıyla Bayram tatili öncesinden başlayıp bayram sonuna kadar devam edecek bir dizi tedbirler aldıklarını belirtti.

Tedbirler hakkında bilgiler veren Or, “Şehir içi Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce büro hizmetlerinde görevli personelin Trafik Ekiplerimizi takviye etmesi sağlanarak, tatil süresince şehrin birçok noktasında trafik denetimlerine ağırlık verilecektir.

Her zaman uygulanan trafik tedbirlerine ek olarak, birim amirleri tatil süresince bizzat güzergahta bulunacak ve alınan tedbirlere nezaret ederek gerekli koordinasyonu sağlayacaklardır.

İl merkezindeki önemli kavşak, geçit ve güzergahlarda sabit ekipler konuşlandırılarak alkollü araç kullanımı, cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri kullanımı başta olmak üzere vatandaşlarımız bilgilendirilerek trafik kural ve yasaklarına uymalarını sağlamak için denetim ve kontroller yapılacaktır.

Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının nedenleri incelendiğinde bu kazaların önemli bir bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk gibi nedenlerden meydana geldiği görülmekte olup, Şehirlerarası yollarda yapılacak denetimlerde bu konularak ağırlık verilecektir.

Şehirlerarası otobüs terminalinde yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüsler üzerinde yetki belgeleri, alkol kullanımı, takograf denetimleri artırılarak uygulanacaktır.

İlimizde görevli Trafik Ekiplerimizin dışındaki görevli tüm ekiplerimizde gördükleri trafik kural ihlallerine müdahale ederek kurallara aykırı davranan sürücüler hakkında yasal işlem yapacaklardır.

Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bir bayram tatili geçirmelerini sağlamak amacıyla Asayiş yönünden şehir merkezinde büro hizmetlerinde görevli personellerin görevli ekipleri takviye etmesi sağlanarak alış-veriş merkezleri ve mağazalar gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerler ile, otogar bölgesinde hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı sivil ve resmi yaya devriyeler görevlendirilecektir.

Arife günü ikindi namazına müteakip mezarlıklarda oluşacak yoğunluklar dağılana kadar bölgede sivil ve resmi ekiplerimiz bulunacaktır.
Kurulabilecek kurban kesim yerlerinde sivil ve resmi ekiplerimiz görevlendirilecektir.

Umuma Açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenmesi veya taşkınlık suretiyle vatandaşlarımızın huzur ve sukununu bozacak davranışların men edilmesi amacıyla bu yerlerde denetimler artırılacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.