Bayramda 8 Bin Kişi Ziyaret Etti

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Isparta'nın Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy'deki anıt mezarı Ramazan Bayramı'nda yaklaşık 8 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Temmuz 2015 16:29
Bayramda 8 Bin Kişi Ziyaret Etti

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Isparta'nın Atabey İlçesi'ne bağlıİslamköy'deki anıt mezarı Ramazan Bayramı'nda yaklaşık 8 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 17 Haziran'da vefat eden 9'uncu CumhurbaşkanıSüleyman Demirel'in İslamköy Çalca Tepe'deki anıt mezarına ziyaretler devam ediyor. Türk siyasi tarihinin 50 yılına damga vuran 'Baba' lakaplı Demirel'in, jandarmakorumasındaki mezarı Türkiye'nin birçok yerinden gelenler tarafından ziyaret ediliyor.

Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından görevlendirilen bir personel de ziyarete gelenlerin sayısını tek tek bir deftere kaydediyor. Demirel'in mezarını 17 Temmuz arife gününden Ramazan Bayramı'nın son gününe kadar yaklaşık 8 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi.

'DEMİREL'E HAYRANIM'
Anıt mezarın başında dua edenler mezarın yanındaki özel deftere de Demirel'le ilgili duygularını yazdı. İzmir'den geldiğini söyleyen 87 yaşındaki Havva Özaltay, "1946 yılından beri demokratım, Demokrat Partiliyim. Demirel'e ve onun yolunda olanlara hayranım. Allah hepsine uzun ömür versin. Allah muhteşem Demirel'e huzur versin. Ahrette kavuştursun bizi" dedi.

Isparta Senirkent'ten ziyarete geldiğini anlatan 53 yaşındaki Hüseyin Akgün, "Memleket için, insanlık için çok büyük bir değerdi. Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

12 yıldır Çalca Tepe'de görevli olduğunu aktaran Sait Fidan da "20 Haziran'da sayın cumhurbaşkanımızı defnettik. O günden bu yana ziyaretler sürüyor. Arife günü 2 binin üzerinde ziyaretçi geldi. Bayramın 3 gününde de yoğun ziyaretçi akını oldu" diye konuştu.

Demirel'in Çalca Tepe'deki anıt mezarını ziyaret edenler İslamköy'deki Süleyman DemirelDemokrasi ve Kalkınma Müzesi'ni de ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.