Baz İstasyonları Radyasyon Yaymıyor

SDÜ Kültür Merkezinde ‘Güvenli İnternet ve Elektromanyetik Alanlar’ konulu konferans vermek için ilimize gelen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Baz İstasyonları Radyasyon Yaymıyor

SDÜ Kültür Merkezinde ‘Güvenli İnternet ve Elektromanyetik Alanlar’ konulu konferans vermek için ilimize gelen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Kurulun 2. Başkanı Dr. Turgut Ayhan Beydoğan ve kurul üyeleri ile birlikte Vali Oğuz’u ziyaret eden Başkan Acarer, kurulun yapısı ve işleyişi hakkında Vali Oğuz’a bilgi verdi.

Ülkemizdeki düzenleyici 7 üst kuruldan bir tanesi olduklarını belirten Başkan Acarer; “Kurul olarak faaliyet alanımız, bilişim ve iletişim sektörünü düzenlemek, anlaşmazlıklarda hakemlik yapmaktır. 7 bölge ve yaklaşık 900 çalışanımız var. Kurula bağlı olarak iletişim daire başkanlığı ve internet daire başkanlığı olmak üzere iki farklı birim de var ve bu başkanlıklarda yaklaşık 100’er tane eleman çalışmaktadır” dedi.

Kamuoyunda baz istasyonları ile ilgili yanlış bir kanaatin var olduğunu belirten Kurulun 2. Başkanı Dr. Turgut Ayhan Beydoğan ise Türkiye’deki baz istasyonlarının dünya genelindeki istasyonlara göre 4 kat daha fazla güvenli olduğunu belirterek Isparta ‘da yapılan ölçümleri aktardı.

Dr. Beydoğan konuşmasında; “Özellikle kamuoyunda bu baz istasyonlarıyla ilgili yanlış bir kanaat söz konusu, bunların sağlık açısından zararlı olduğu, hatta radyasyon yaydığı gibi yanlış bir kanaat oluşuyor. Bunlarda kesinlikle radyasyon yayma söz konusu değil.

Biz bu istasyonlarda yapmış olduğumuz ölçümlerde dünya standartlarını takip ediyoruz. Dünyada bunların elektromanyetik ışımayla ilgili 40 volt bölü metre gibi bir standart uygulanıyor. Biz bunun dörtte birini uyguluyoruz, yani bizim uyguladığımız orana dünya standartlarına göre 4 kat daha fazla güvenli kullanıyoruz. Yaptığımız ölçümlerden bir tanesi de Isparta’da yapıldı ve sınırın çok altında neticeler çıktı” dedi.

Bilişimdeki yüksek gelişmenin Isparta’da başka bir mana ifade ettiğini belirten Vali Memduh Oğuz ise, ‘İlim Şehri Isparta’ projesinin sektöre ilerleyen dönemde zemin vaat ettiğine değinerek güvenli internetin öneminden bahsetti.

Vali Oğuz konuşmasında; “İnşallah Türkiye bu konudaki yüksek ilmi yatırımlarını ileride Isparta’da yapacaklar. Isparta hem tarihi itibariyle hem de sosyoekonomik şartlar itibariyle buna çok uygun. Dolayısıyla size gelecekte bir zemin vaat ediyor Isparta. Mevzuatı ile birlikte ‘İlim Şehri Isparta’ tahakkuk ettiğinde de sizlerin ilgi alanına giren konular Isparta’da yoğun olarak gerçekleştirilen konular olacak.
Bizim 80 bin ilk ve orta öğretimde öğrencimiz, 60 bine yakında üniversite talebemiz var. Bu çocuklarımıza, bu gençlerimize güvenli internet konularında hitap edilmesi bizim açımızdan önemli. Kaldı ki güvenli internet sadece çocuklar ve gençler için değil, her yaştaki insanlar için önemli. Bu alandaki tehdit belli bir yaş kesitine yönelik değil, bu genel bir tehdit. Bu bakımdan vilayetimiz açısından yapacağınız çalışmayı çok önemsiyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Dr. Acarer Vali Oğuz’a kurumun plaketini takdim ederken, Vali Oğuz ise misafirlerine gül seti hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum