BBP Adayları Görücüye Çıktı

Büyük Birlik Partisi Isparta İl Başkanlığı dün aday tanıtım toplantısı düzenlendi.

Yayınlanma:
BBP Adayları Görücüye Çıktı

Büyük Birlik Partisi Isparta İl Başkanlığı dün aday tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Büyük Birlik Partisi Isparta Milletvekili adayı Ayşe Taşören “AKP hükümeti iktidarlığı süresince maneviyatımızı ve ahlakımızı çökertti” dedi.

Dün, gazeteciler ile basın toplantısı gerçekleştiren Büyük Birlik Partisi adaylarını tanıttı. Tanıtım toplantısında konuşan Milletvekili adayı Ayşe Taşören sözlerine Şeyh Edebali’nin sözü ile başladı. Taşören, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyerek şu ifadelere yer verdi: AKP’nin çıkardığı yasalar ülkemizi kaosa sürükledi. Çıkartılan yasalarla beraber ailemiz de Türkiye’miz de olan aile içi şiddet, suç işleme, istismar ve çocuklarımızda ki bu zulme en üst seviyeye istatistiklere girdi” ifadelerini kullandı.

‘AİLELERİMİZİ BÖLDÜ’
AK Partinin iktidarda olduğu süre boyunca Türkiye’nin geldiği noktanın hiç iyi olmadığını belirten BBP Milletvekili Adayı Ayşe Taşören, “Toplumun en küçük yapı taşı olan aile, AKP iktidarında parçalara bölündü”. Dedi.

Taşören “Biliyorsunuz devletin merkezi olan TÜİK verilerine göre son 13 yılda boşanma oranları evlenme oranlarını geçti. 2013 yılından itibaren evlenen çiftlerin sayısı bir önceki yıla göre %0.6 azalırken boşanma oranları %1.6 düzeyin de yükseldi. Kadın cinayetlerinin sayısı 7 yılda 1400, uyuşturucu madde kullananların sayısı 10 yılda 17 kat arttı. Bu maddelerden bonzainin kullanışı 11 yaşa kadar düştü ve okul kapılarında satılmaya başlandı.

AKP hükümeti iktidara gelmeden önce Türkiye de alkol kullanımı 583 milyon litreyken 2010 yılında 2 milyar litre’ ye ulaştı. Önceki iktidarlarda camiye ve okula uzaklık 100 metreyken 50 metreye indirildi ve diğer taraftan gelir alanında ki düzensizlik ve insanları yoksulluk sınırı altına asgari ücrete mecbur bıraktı. Sosyal yardımlarla beraber insanlara el açmaya mecbur bıraktı.

Küçük esnafları büyük AVM’ler ile yarışır mücadele eder duruma getirdi. Üniversiteli işsiz sayımızın oranıyla yine Avrupa Birliği ülkelerinin lideri durumundayız. Bizi bir türlü geçemediler işsizlikte biz her zaman lideriz.

Burada asıl toplamamızın nedeni 1 kasım’da yapılacak olan erken seçimleridir. 7 Haziran seçimlerinin yorgunluğunu atamazken kendi gücü makamda arayan ve koltukta ihtişamlı saraylarda arayanlar ve menfaatlerini ülkenin çıkarlarına insanların çıkarlarına öncelik tutanlar bizi tekrardan bir seçime sürüklerdi.

7 Haziran da halk şöyle söyledi: Biz artık tek başına bir iktidar istemiyoruz. AKP dursun ama yanına bir arkadaş istiyoruz dediler. 50 milyon kişinin verdiği oyları bir kenara attılar. Halkın istediği bir koalisyon kurulmadı. Ama mecliste ki olan partilerin liderleri de demedi ki bizim halkımızın varlığı bütününü bizim şahsi menfaatlerimizin önünde diyerekten bir kişi de çıkıp koalisyon hükümeti kurmadı. Zaten Cumhurbaşkanımızda buna asla izin vermedi. Çünkü hedefinde 400 milletvekili çıkarıp başkanlık sistemi kurmaktı. Ama bizim toplum olarak anlayamadığımız şu 7 Haziran seçimlerinden önce analar ağlamasın diye bir çözüm süreci boyunca şehit verilmedi ama 7 Haziran seçimlerinden sonra biz her gün şehit vermeye başladık” dedi.

‘TERÖR ÖRGÜTÜNÜ PALAZLANDIRDILAR’
Taşören “3 sene boyunca çözüm süreci içerisinde şehit haberi gelmezken, 7 Haziran’dan sonra şehit sayısının artmasının tek nedeni AKP’dir. Şehit haberleri gelirken 3 sene boyunca çözülme sürecinde bu eli kanlı terör örgütüne verilen tavizler bizim şehit annelerine babalarına neden verilmedi. Onlar bangır bangır bağırırken biz sizin devletinizi yıkmak istiyoruz, ülkeyi bölmek istiyoruz derken bütün avantajlar ellerine verildi. 3 sene boyunca başbakanımıza, cumhurbaşkanımıza Sayın Bülent Arınç’ta açıklıyor biz onlara müzakere yaparken onlar silahlarını evlerinin altına depoladılar.

Yolların altına mayınlar döşediler ve sürekli askerlerimizi öldürüyorlar. Onlara verilen tavizler şimdi şehit çocuklarının olduğu ölen annelere kardeşleri ölen abilere babalara niye verilmiyor da onlar hakkında soruşturma açılıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin milletvekili çıkıp ‘biz tükürüğümüz ile boğarız’, ‘biz iktidara ya da meclise gelirsek çıkın gidin buradan’, bir belediye başkanı diyor ki ‘biz sırtımızı YPG’ye dayadık’. Bunlar böyle bangır bangır sesli konuşuyorlarken bizim kendi Türk Halkımız açıkça fikirlerini niye söylemiyor. Söylediklerinde de bu korku cumhuriyeti neden kuruluyor ki insanlar ağızlarını açamaz hale geldiler.

Bu şehitler verirken de Cumhurbaşkanımızın ve yine de hükümetin başındakilerin neden bu kadar soğukkanlı olduklarına ben hala şaşırıyorum. Bu kadar şehit verilirken bir şeylerin çabasını neden yürütmüyorlar, göstermiyorlar. Bu şehitler verilirken hala amaçlarının 400 milletvekili olup da başkanlık sistemini kurmak istediklerini açıklıyorlar. Ben hala artık onların bu ülkemizin iktidarından gitmelerini istiyorum. Biz parti olarak da istiyoruz. İnşallah Türk Halkı olarak da bu sefer gözlerimizde ki perdeleri indiririz. Allah indirir de görürüz.

Biz her zaman Büyük Birlik Partisi olarak da şehit liderimize her zaman terör ile mücadele verilir müzakere edilmez. Biz yine bu seçimler de inşallah insanlarımızdan istiyoruz ki seçilmiş partilerin hiçbir şekilde çözüm odaklı olmadıklarını Türkiye’nin de hiçbir gelecek sağlamadıklarını gördük. İnşallah bu seçimlerde de bize oylarınızı verirsiniz. Bizde meclise gireriz” şeklinde konuştu.

‘KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK’
Isparta’daki kadınların pozitif bir ayrımcılık yapılması gerektiğini vurgulayan Taşören “Isparta’nın kadınlarına kendim için pozitif ayrımcılık istiyorum. Çünkü Isparta’nın yarısından fazlasını kadın oluşturduğunu biliyoruz ve ekonomiye de kadınlar daha fazla katkı sağlarken milletvekili çıkaran mecliste ki partiler neden şimdiye kadar bir kadın milletvekili çıkartmadılar. Isparta’da ki kadınları temsilen ve adayları bile yok şuan da sadece iktidar partisinin 4. Sırasında bir aday var. Diğerlerinin adayları bile yok. Ben şimdi soruyorum. Neden kendinizi temsil edecek bir kadın milletvekili istemiyorsunuz şimdi ben varım inşallah bana desteklerinizi verirsiniz hem de partimiz olarak Büyük Birliğe desteklerinizi verirsiniz vatanımıza milletimize hayırlı olur” dedi.

‘TÜRKİYEMİZ ÖZÜNE DÖNECEK’
Türkiye’nin 300 yıldan bu yana hüzün, keder, yoksulluk ve bağımlılık gibi hastalıklarla mücadele ettiğini belirten BBP milletvekili adayı Murat İşler “Kutuplaşmış, kötüleşmiş halk şurelerinin ülkesi haline gelen ülkelerimiz de yeniden Türk İslam kültür ve medeniyetinin inşası için omuzlarımıza sorumluluk yüklüyorum.

Şehit Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ve gazi dava arkadaşları bu medeniyet projesin de hayata geçirmek istediler. Sahabeyi kıran efendilerimizle Selçuklu ve Osmanlı’daki o ruhu taşımayı farz bildiler. Şimdi Büyük Birlik Hareketi olarak omuzumuzda tüm kıtlıklara rağmen taşıdığımız bu inşa sözünü tamamlamak bize düşmektedir. Davamız budur. Şehitlerimizin, ecdadımızın ve Büyük Birlik hareketinin istikbali de budur. Büyük birlik partisi ve alperenler bunu gerçekleştirecek vizyon ve aktivite içerisindedir. Cennet ülkemiz ve evlatlarımız bunun rüyasını görmektedir. Biz bu doğrultuda yürümeye devam edeceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum