BÇG Vali Memduh Oğuz'u da Fişlemiş

54. Hükümeti devirmek için TSK bünyesinde kurulan Batı Çalışma Grubu'nun üst düzey siyaset ve bürokrasi kesimine yönelik kapsamlı "fişleme" yaptığı, fişlenen isimler hakkında da "gereğini yaptıkları" ortaya çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2012 16:04
BÇG Vali Memduh Oğuz'u da Fişlemiş

Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Yüksek Öğretim Kurulu, Diyanet İşleri Başkanlığı ve yerel yönetimlerde görevli üst düzey seçilmiş ve atanmış 3 bin 447 kişi hakkında hazırlanan raporu.

Batı Çalışma Grubu'nun merkez olarak Ankara başta olmak üzere 67 ilde yürüttüğü fişleme çalışmalarının bugüne kadar ortaya çıkanlardan çok farklı olduğu görülüyor.

İşte Dönemin Kocaeli Valisi Mehduh Oğuz'da Batı Çalışma Grubu tarafından fişlenen isimler arasında yer almış.

Isparta Valisi Memduh Oğuz'a düşünceler kısmında "MEVCUT VALİLİR İÇİNDE İRTİCAİ FAALİYETLER AÇISINDAN EN TEHLİKELİ OLANIDIR. İRTİCA SUÇUNUN YASALARA GÖRE CEZAİ ANLAMININ OLMADIĞINI, KOCAELİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNCE NAKŞİBENDİ TARİKATINA BAĞLI OLDUĞU TESPİT EDİLEN ÖZEL CEBECİ KIZ LİSESİNİN TARİKATLARLA BAĞLANTISININ BULUNMADIĞINI İFADE ETMİŞTİR" yazılırken, İşlem listesinde ise " VALİLER(CZL)" yazılmış.

Ayrıca Batı Çalışma Grubunun Yalvaç ve Uluborlu Kaymakamlarını da fişlediği orta çıktı.

126    ISPARTA,    YALVAÇ,    İÇİŞ.BAK.,    MÜLKİ İDARE,    KAYMAKAM,    MEHMET DENİZLİOĞLU,    İRTİCA EĞİLİMLİ,    1NCİ DERECE KADROLU KÜTAHYA VALİ YRD.LIĞINA    ATAMALI, İRTİCAİ KAYMAKAM.

127    ISPARTA,    ULUBORLU,    İÇİŞ.BAK.,    MÜLKİ İDARE,    KAYMAKAM,    H.HÜSEYİN CAN,    İRTİCA EĞİLİMLİDİR,     İHL ÇIKIŞLI,   1.DERECE KADROLU HAYMANA KAYMAKAMLIĞINA,    ATAMALI İRTİCAİ KAYMAKAM, şeklinde fişleme yapılmış.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.