Bebek Ölümlerini Önleyecekler

Isparta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, bebek ölümlerini önlemek için Almanya ve Macaristan’da staj eğitimi alacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2014 14:10
Bebek Ölümlerini Önleyecekler

Leonardo da Vinci-Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik projeleri çerçevesinde 2013 teklif çağrısı döneminde Isparta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından hazırlanan 'Neonatal Resüsitasyon ve Neonatal resüsitasyon Hemşirelik Hizmetlerinin AB Boyutunun Öğrenilmesi' projesi ile Isparta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nden 35 öğrenci 5 öğretmen, Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesinden 7 öğrenci 1 öğretmen ile, 6 Nisan – 03 Mayıs tarihlerinde Almanya ve Macaristan’da staj yapacak.

BEBEK ÖLÜMLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN GİDİYORLAR
Proje hakkında bilgi veren Isparta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Zafer Ulusoy, “Ülkemizde bir yaş altı bebek ölümlerinin önemli bir kısmı yeni doğan döneminde meydana gelmektedir. Yılda 1.5 Milyon bebeğin doğduğu ülkemizde yaklaşık 50 Bin bebek henüz ilk yaşını doldurmadan kaybedilmektedir. Bu bebeklerin yarısı neonatal (İlk 28 gün) dönemde ölmektedir. Bunların diğer yarısı ilk 24 saat içinde yaşamlarını yitirmektedir. Öğrencilerimiz Avrupa'ya bebek ölümlerini önlemek için eğitim alacaklar.

Bu durumda bebek ölüm hızını azaltmaya yönelik olan çalışmalar yaşamın ilk saatlerinde yoğunlaştırılmalıdır. Bebek doğar doğmaz yerinde, zamanında ve uygun şekilde yapılacak müdahaleler ile bebeğin sakat kalması ve ölmesi önlenebilecektir. Almanya’da, Psychomedical Education and Therapy Support,Dr.Guneş- Gesundheits produkte praxis,,Macaristanda Semmelweis Egyetem Neurologiai klinika koordinasyonlarında ki hastanelerde öğrencilerimiz staj yapacaklardır” dedi.

Ulusoy ayrıca, "Projenin hazırlanmasında desteğini esirgemeyen başta Milli Eğitim Müdürümüz İlyas Can’a, ,Özel Isparta hastanesi,Özel Şifa Hastanesi ve Özel Davraz Hastanesine teşekkür ederiz."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.