Bedavadan Milletvekili Olmaya Alışmış

Bedavadan Milletvekili Olmaya Alışmış

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Şubat 2015 00:58
Bedavadan Milletvekili Olmaya Alışmış

CHP İl Başkanı Metin Çelebi, görevden alma operasyonun arkasında Ali Haydar Öner’in olduğunu ileri sürerek ‘’Bazı insanlar bedavadan, çalışmadan, emek harcamadan milletvekili olmaya alışmış” dedi.

Önceki gün görevden alınan CHP İl Başkanı Metin Çelebi, dün basın toplantısı düzenleyerek Milletvekili Ali Haydar Öner’i hedef aldı. Seçim sürecinde partilerine gerçekleştirilen bu operasyonun arkasında Öner’in bulunduğunu iddia eden Çelebi, sert ifadeler kullandı.

GENEL MERKEZDEN NE DENETLEMEYE NE DE ZİYARETE GELEN OLDU Vesayet altında ve kimsenin icazeti olmadan üyelerin oylarıyla seçilmiş bir yönetim kurulu olduklarını belirten Çelebi, şu açıklamayı yaptı: “1 aydan fazladır görevimizi yapmaktaydık. Bu süre içerisinde genel merkez örgütümüzle hiçbir irtibat kurmamıştır. Aynı süre içerisinde ilimizde partili olmayan bazı kişilerle diyalog kurulup CHP İl Başkanı olarak kimi görmek istersiniz diye sorulduğunu biliyoruz. Partimizde bugüne kadar il ve ilçe başkanlığı, yöneticilik yapmış kişiler varken partili olmayan birilerine CHP İl Başkanının kimin olması gerektiğinin sorulması ne kadar doğrudur? Zaten yayınlanan genelge tüzüğe aykırıdır. Hem tüzüğe aykırı genelge yayınlayacaksın hem de tüzüğe uygun olarak yapılan seçime saygı duymayacaksın. Bu olacak şey değildir.

ALİ HAYDAR ÖNER ÖN SEÇİM İSTEDİK DİYE BUNU YAPTI
Bazı insanlar bedavadan, çalışmadan, emek harcamadan milletvekili olmaya alışmış. Biz en başından beri ön seçim istiyoruz. Ancak en başından beri bu tavrımızdan hoşlanmayanlar oldu. Bunun başında da Ali Haydar Öner geliyor. Ali Haydar Öner’in gayretleriyle il yönetim kurulumuz 28 Ocak 2015 tarihinde görevden alınmıştır. Ali Haydar beyin bu çabası yeni değildir. 2 yıldır bu çabaları devam etmekteydi. Eski MYK ile bilhassa Sayın Adnan Keskin’in genel başkan yardımcılığı döneminde bunu başaramamıştı. İl Başkanlığına bir yıl önce merkez ilçe yönetiminin güvensizlik bildirilerek görevden alınmış olan eski merkez ilçe başkanı arkadaşımız atanmıştır. Bu arkadaş 2011 yılı genel seçimlerinde Ali Haydar beyin seçim bürosu sorumlusuydu. Bir yıl önce görevden alınan kişiyi Ali Haydar Bey ahde vefa örneği sergileyip, iade-i itibar sağlamak amacıyla il yönetim kurulunu görevden aldırmıştır. Bir milletvekilinin uğraşacağı işler bunlar değildir. Kendisine oy verenler ondan hizmet beklemektedir.

KENDİ DÜMEN SULARINDA ADAM ARIYORLAR
4 yıllık süreç içerisinde 2 seçim yaşadık. Bu süre içerisinde Ali Haydar Bey kaç kez Isparta’ya gelip çalışmıştır? Kendisine oy verenlerin hangi sıkıntısına çare olmuştur? Örgütün hangi programına katılmıştır? Takdirlerinize sunuyorum. Artık Isparta’da eli çantalı milletvekilleri istemiyoruz. İl yönetim kurulumuzun görevden alınma gerekçesi tüzüğün 43/B maddesi gereğince çalışma kurallarıyla bağdaşmaz tutum ve davranış olarak gösterilmiştir. Bir aylık süre içerisinde genel merkezden ne bir denetleme ne de bir ziyaret olmadığı halde il yönetim kurulunun seçimini dikkate almayanlar acaba hangi bağdaşmaz tutumumuzu tespit etmiştir. Bu konuda ne bir rapor ne de açıklama vardır. Ancak bazı kişilerin diyalogları sonucu kendi dümen sularında adam arama çabasıdır. Tüzüğün 43/B maddesinin uygulanması gereken birisi varsa o da Ali Haydar Öner’dir. Örgütüne gelmeyen, seçim bölgesinde bulunmayan bir milletvekilinin başarısızlığının tescilidir. MYK toplantısında Ali Haydar Öner’in yönlendirmeleriyle genel başkan yardımcısı Tekin Bingöl’ün hakkımızda olumsuz görüş bildiren konuşmaları sonucu bizleri hiç tanımayan MYK üyeleri, oybirliği ile görevden alınmamıza karar vermişlerdir.

İTİRAZ VE YARGI HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ
Kararla ilgili genel merkeze itirazda bulunacağız. Ayrıca yargı yolunda gerekenler yapılacaktır. Bazı il yönetim kurulu üyelerinin il dışında olması sebebiyle görevimizi pazartesi günü hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra yeni atanan arkadaşlara teslim edeceğiz. 2,5 yıldır görev yapan arkadaşlara teşekkür ediyor ayrıca göreve yeni atanan arkadaşlara da başarılar diliyorum.”

ÖNSEÇİM OLMAZSA ADAY ADAYLIĞINDAN ÇEKİLECEĞİM
Öte yandan eski CHP İl Başkanı ve Milletvekili aday adayı Vedat Şenol da Genel Merkezin görevden alma için bildirdiği gerekçenin inandırıcı ve samimi olmadığını savundu. Isparta’da önseçim istedikleri için il yönetiminin görevden alındığına vurgu yapan Şenol, ‘’Esas görevden alınma sebebi budur. Ayrıca çeşitli konularda gösterdiğimiz duruşlarda etkili oldu ama Ali Haydar Beyin uzun süredir bu örgütle uyuşmaması ve örgütle eylem birliği yapmayışı, rahatsız olması genel merkez nezdinde yaptığı girişimler sonucudur. Hayırlı olsun. Önseçim talebimiz hiçbir zaman bitmedi. Parti meclisi toplantısı 15 Şubat’ta olacak. O toplantıda bu konular görüşülecek. Hangi illerde nasıl bir yol izleneceği o gün belli olacak. Isparta’da önseçim mi olacak yoksa birileri kontenjandan ya da merkezden tepemize mi getirilecek, bunları göreceğiz. Önseçim olduğu sürece aday adaylığıma devam edeceğimi beyan etmek istiyorum. Tüm aday adayı arkadaşlarıma da önseçim olduğu takdirde bu mücadelelerini sürdürmelerini istiyorum. Eğer önseçim yoksa merkezden aday belirleme ya da kontenjan gönderilirse ben adaylıktan çekileceğim. Önseçim için aday olacağını söyleyeceğini arkadaşlara da aynı tavsiyede bulunuyorum’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum