Bedavaya Bile Rağbet Yok

ITKM Otoparkı’nın % 60’ı boş: Bedavaya bile rağbet yok!

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Eylül 2016 13:36
Bedavaya Bile Rağbet Yok

Yapımı yılan hikayesine dönen ve 19 yıldır tamamlanamayan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM)’nin kendisi halen inşaat halinde iken, Otoparkı’nın 15 Ağustos tarihinden itibaren kullanıma açılmasına ve bedava olmasına rağmen ilgi görmüyor. 1800 araçlık otopark % 40 kapasite ile çalışıyor.

Yapımı yılan hikayesine dönen ve defalarca tarih verilmesine rağmen bir türlü hizmete açılamayan otoparkın 15 Ağustos tarihinden itibaren hizmet vermeye başlaması başta Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi çevresindeki caddelerde ticari faaliyetlerini sürdüren esnafı sevindirdi.

19 YILLIK BİR HİKAYE BU…
Belediye eski Başkanı Mehmet Aybatılı döneminden bu yana, 1997 yılında inşaatına başlanan ve aradan geçen 19 yıldır bir türlü tamamlanıp da hizmete açılamayan eski adıyla Çarşamba Pazarı, yeni adıyla Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi bulunduğu konum itibariyle şehir merkezindeki trafiği de olumsuz yönde etkiliyor.

CADDEDE TRAFİK KEŞMEKEŞLİĞİ YAŞANIRKEN,
BİN 800 ARAÇLIK OTOPARK NİHAYET AÇILDI
Zira, 52 bin metrekarelik alana kurulan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi bir türlü hizmete sokulamadığı için etrafındaki caddelerde de trafik konusunda büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Özellikle, alt bölümdeki Cumhuriyet Caddesinde zaten daraltılmış olan yola bir de araçların park etmesi ile olay işin içinden çıkılmaz bir hal alıyordu. Buna mukabil, ITKM’de bin 800 araçlık otopark bulunuyor ve bu tesisler açılamadığı için kullanılamıyordu.

BAŞKAN GÜNAYDIN
SÖZÜNDE DURDU
İşte bu soruna cadde üzerindeki esnaflar zaman zaman basına verdikleri demeçlerle tepki gösteriyorlardı. ITKM hizmete açılmamış bile olsa altındaki Otopark’ın araç parkına açılması gerektiğini belirterek, soruna çözüm önerisi sunuyorlardı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu konuda yıllar sonra müjdeyi verdi. Başkan Günaydın, 28 Temmuz 2016 tarihinde yaptığı açıklamada ITKM inşaatının devam edeceğini ancak, altındaki bin 800 araçlık otoparkın açılacağını söylemişti. Başkan Günyadın, bu sözünü tuttu ve otoparkı 15 Ağustos tarihinden itibaren halkın kullanımına sundu.

İNŞAATIN NE ZAMAN
BİTECEĞİ BELLİ DEĞİL!
Öte yandan, ITKM’deki inşaat durumunun daha ne kadar süreceği belli değil. Bilindiği gibi bu konuda son olarak müfettişler tarafından hazırlanan raporların beklendiği açıklanmıştı.

BEDAVA OLMASINA RAĞMEN
OTOPARKA İLGİ YOK!
Diğer taraftan, Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi Otoparkı ile ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Söz konusu otopark kullanıma açılalı 10 gün olmasına rağmen otoparka gösterilen ilginin az olduğu belirlendi. Öyle ki, bin 800 araçlık otoparkın hali hazırda yaklaşık % 40’ı Ispartalı vatandaşlar tarafından kullanılıyor. Geriye kalan yaklaşık % 60’lık kısmı ise hala boş durumda.

ÜCRETSİZ OLDUĞU VATANDAŞLAR
TARAFINDAN BİLİNMİYOR
Bu durumu değerlendiren yetkililer, otoparkın ilk ay ücretsiz yani bedava olmasına rağmen tam kapasiteye ulaşamamış olmasını henüz konunun Isparta halkı tarafından bilinmemesinden kaynaklandığını ifade ediyor. Yetkililer, bu konudaki gerekli duyuruları yapmaya devam ettiklerini vurguladı.

GÜNAYDIN AÇIKLAMIŞTI
Bilindiği gibi; Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITKM Otoparkı’nı hizmete açtıkları gün otoparkın ilk bir ay bedava olacağını ve ikinci aydan itibaren 1 TL gibi cüzi bir rakam alacaklarını açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum