Bedelli Askerliğin Şartları Açıklandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında bedelli askerliğin şartlarını açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2011 19:35
Bedelli Askerliğin Şartları Açıklandı

Başbakan Erdoğan, AK Parti TBMM Grup toplantısında bedelli ve dövizli askerliğe ilişkin yeni düzenlemeleri açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışında 3 yıl çalışanların, 10 bin Avro bedelle askerlik yapacaklarını, 38 olan yaş sınırı ile 21 gün temel askerlik hizmetini de tamamen kaldırdıklarını bildirdi.

Bedellide Yaş Sınırı 30
Her ne suretle olursa olsun henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış olanlardan 30 yaşından gün alanların, kanunun yürürlüğe gidiği tarihten itibaren bedelli askerliğe hak kazanacaklarını belirten Erdoğan, ''Kanun Resmi Gazetede yayınlandığı gün, 30 yaşından gün almış olanlar 6 ay içinde 30 bin lira parayı defaten ödeyebilecekleri gibi; yarısını başvuru sırasında, diğer yarısını da başvuru tarihinden itibaren 6 ay içinde ödeyerek askerlik hizmetini yapmış sayılacaklar. Bu hakkı kazananlar da temel askerlik eğitimi almayacaklar. Yani 21 gün temel eğitimi yapmayacak'' diye konuştu.

Erdoğan, bedelli askerlik uygulamasından elde edilecek gelirin şehit yakınlarına, gazilere, özürlülere, muhtaç erbaş ve er aileleri ile TSK'ya, Jandarma Genel Komutanlığına, Sahil Güvenlik Komutanlığına, Emniyet hizmetleri sınıfına mensup vazife malullerine yönelik sosyal hizmet ve faaliyetlerinin finansmanına aktarmanın da yer aldığını kaydetti. Erdoğan, ''Hatta milli bütçeden özürlülere yönelik ayırdığımız rakam ki -çok büyük rakam- bunu da bu fona ayırmak suretiyle bunu daha da güçlendirmiş olacağız'' dedi.

Öte yandan, Erdoğan, vicdanı ret konusunun Hükümetin gündeminde olmadığını söyledi.

Erdoğan, bedelli askerlik uygulamasında terörle mücadelede zafiyetin oluşmasına asla izin vermeyeceklerini belirterek, TSK'nın ihtiyaç duyduğu er ve erbaş sayısını dikkate alarak düzenlemenin yapıldığına dikkati çekti.

Komisyonda Yaş Sınırı Düşer mi?
Erdoğan, TBMM'den ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan, ''Niyetimiz zamanı uzatmadan süratle bitirmek. Bu hafta sonuna kadar bitebilir. Perşembeye yetiştirebilirlerse arkadaşlar.

Yetişebilirse bu hafta, yetişmezse haftaya...'' dedi. Komisyonda yaşın, ücretin düşme ihtimali var mı'' sorusuna ise Başbakan Erdoğan, ''Hiçbir şey olmaz'' yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.