'Bedelli Hükümetin ve TSK'nın Acizliğidir'

CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, 420 bin kişinin askerden kaçması: “Hükümetin ve TSK’nın acizliğini gösteriyor”

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Kasım 2011 11:43
'Bedelli Hükümetin ve TSK'nın Acizliğidir'

Bedelli askerlik konusunda ki eleştirilerini sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yusuf Erdoğan: “10 yılda 420 bin vatandaşımızın askere gitmemesi, askerden kaçması AK Parti hükümetinin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin acizliğini gösteriyor” dedi.

AK Parti hükümetinin gündeminde olan ve genel kuruldan geçmesi beklenen, kışlaya gitmeden 30 bin TL karşılığında teskere almaya, toplumun bazı kesimlerinden tepkiler çığ gibi büyüyor.

CHP İl Başkanı Erdoğan: “ Bazı vatandaşlarımız, 10 yıldır askere gitmiyorsa, kaçıyorsa bu düşünülmesi gereken bir konudur. Eminim ki 420 bin kişi içinde köylü, işçi, gariban kimsesiz sayısı parmakla gösterilecek kadar azdır. Tamam kabul ettiğimiz bir konu var. Türkiye’de bedelli şart, yada bazı düzenlemeler gerekiyor. Ancak, bunun zengin kesime olanlara değil, tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde olması gerekiyordu. Parası olan bedelli yapacak, parası olmayan 15 ay askerlik yapacak, burada çok büyük bir adaletsizlik var. AK Parti hükümeti seçimden önce neden böyle bir girişimde bulunmadı. Bunun nedeni belli, bunlar oy için siyaset yapıyorlar.

Bedelli askerliği ilk biz gündeme getirdik. Seçimlerde de açıkladık. Ancak, bizim bedelli projemiz bu şekilde değildi. Tüm herkes faydalanabilecekti, parası olmayan da olan bedelliden yararlanacaktı. Biz bunları söylerken ‘Sayın Başbakan, ben bedellinin altına imza atmam, parası olan askerlik yapmayacakta, olmayan mı yapacak, ülkeyi kim koruyacak?’ gibi sözler sarf etmişti. Şimdi ne oldu da bir anda bu şekilde bedelli askerlik çıktı? Başbakan kamuoyunu yanıltmıştır. AK Parti hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hizmet ve halk için değil oy için siyaset yapıyor. Oy için siyaset yapılıyorsa, ülkeler kaosa sürüklenir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.