"Bediüzzaman Sergisi" Isparta'da Açıldı

Isparta'da, Bediüzzaman Said Nursi ile öğrencilerine konu alan, "Bediüzzaman Sergisi" açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ekim 2011 10:35
"Bediüzzaman Sergisi" Isparta'da Açıldı

Barla Platformu ile Isparta Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen serginin açılışına, Isparta Vali Yardımcısı Kadri Canan, Isparta Kültür Eğitim Vakfı Yöneticisi Prof. Dr. Murat Kılıç, Isparta Kültür Eğitim Vakfı Yöneticisi Prof. Dr. Murat Kılıç, Bediüzzaman Said Nursi'nin yaşayan öğrencileri Mustafa Sungur, Abdullah Yeğin, Mehmet Fırıncı ve Sait Özdemir ile vatandaşlar katıldı.

Isparta Kültür Eğitim Vakfı Yöneticisi Prof. Dr. Murat Kılıç, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Bediüzzaman Said Nursi'nin "manevi bir şirket" kurarak hayatı boyunca iman hizmeti verdiğini söyledi. Kılıç, "Onu tanımak, tanıtmak çok önemli. 1960'lı yıllarda yanlış tanıtılmak istendi. Oysa onu tanımak için hayatına bakmak lazım" dedi.

Barla Platformu Koordinatörü Said Yüce de, Nursi'nin hayatının "Bir bedenin içinde yaşanmış kalabalık bir cemaatin hayatı" gibi renkli, maceralı ve çalkantılı geçtiğini anlattı.

Nursi'nin vefatından bu yana çok şey değiştiğini, artık onun kitaplarını okuyan insanların başlarına kötü bir şey geleceğinden endişe etmediklerini dile getiren Yüce, "Bizim bugün rahatça kullandığımız hak ve hürriyetlerimizin faturası, bizden öncekiler tarafından ağır şekilde ödendi. İşte bu sergi, o çileli yolun önemli kesitlerini huzurlarınıza getirmek suretiyle bir hatırlatma görevini üstlenmiş bulunuyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Bediüzzaman Said Nursi'nin yaşayan öğrencilerinden Sait Özdemir dua okudu. Duanın ardından, serginin açılışı yapıldı.

1876-1960 yılları arasında yaşamış olan Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını kapsayan ve daha önce "Birinci Said", "Barla Yılları", "Kastamonu Yılları" ve "Emirdağ Yılları" olarak ayrı başlıklar altında düzenlenen dört serginin birarada sunulduğu sergide, Said Nursi'nin Afyon hapsinde ağır hastalık altında telif ettiği 15. Şua'nın orijinali, teneke kutular içinde saklanarak üzerine duvar örülmüş Risaleler, eserlerin çoğaltılmasında kullanılan ilk teksir makinesi ve Bediüzzaman Said Nursi ile beraber, onun hizmetinde bulunmuş, onunla beraber hapis yatmış, Risale-i Nur'un neşrinde hizmeti geçmiş başlıca Nur talebeleri ile ilgili bilgi ve belgeler de yer alıyor.

Sergi, 20 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum