Beldesini Kurtardı

Yasanın yürürlüğe girmesinden hemen önce birleşip 2 bin nüfus eşiğini aşan 33 belde kurtuldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2012 12:18
Beldesini Kurtardı

O beldelerden biride Gönen'e bağlı Güneykent oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayıyla yürürlüğe giren Büyükşehir Yasasıyla, nüfusu 2 binin altındaki belde belediyeleri kapandı. Yasanın yürürlüğe girmesinden hemen önce birleşip 2 bin nüfus eşiğini aşanlar ise kurtuldu. Kurtulan 18 ilden 33 belde arasında Isparta Gönen ilçesine bağlı Güneykent Beldesi de bulunuyor. Böylece Isparta'da nüfusu 2 binin altında kaldığı için kapanan belde belediyesi 29'a düştü. Isparta'da 9 belde belediyesi kaldı.
PROJELERİMİZ YARIM KALACAKTI
Beldesini köy tüzel kişiliğine dönüştürmemek için büyük gayret sarfeden uyanık başkanlar arasında nitelendirilen Güneykent Beldesi'nin Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, Demo-krat'a o mücadelesini anlattı. 1954 yılında belediyelik olmuş ve yarın için kendisine bir çok hedefler koyan Güneykent'in belediyelik olmaktan çıkarılmasını başından beri kabullenemediğini söyleyen Gözgün, "benim beldem köy olmamalıydı. Burası özellikle gül sektörü üzerine önemli hedefler koydu. Eğer belde olmaktan çıksaydı bu projeler, hizmetler yarım kalacaktı" dedi.

GÜMÜŞGÜN'E HİZMET GİTMEYE BAŞLADI BİLE
Hemen yanı başlarında kardeşlik ve akrabalık bağlarıyla birbirlerine bağlanmış Gü-müşgün köyüne birleşme çağrısında bulunduklarını söyleyen Gözgün, "Gümüşgün köyüne gittik. Halka belediyeciliği anlattık. Alacakları hizmetleri söyledik. Referandum öncesi değerlendirmeler yaptık. Ardından referanduma gidildi. Halkın yüzde 80'i mahalle olarak bize bağlanmayı kabul etti, Bu süreçte siyasilerden, kamudan çok büyük destek aldık. Kapatılan 30 belde arasında kurtulan tek beldeyiz. Bundan böyle yapacağımız çok şey var. Biz OSB'nin bulunduğu, Kara Havacılık Okulu'nun yapılacağı, İstanbul Yolu'nun önümüzden geçtiği bir bölgede yer alıyoruz. Bu nedenle önemli bir konuma sahibiz. Bu birleşmeden ötürü d çok mutluyuz. Bu birleşme bize çok şeyler kazandırdı. Bu belde hizmetin en güzeline layık. 1577 olan nüfus birleşmeyle 2324'e çıktık. Gümüşgün'e de hizmet götürmeye başladık" diye konuştu.
14. İLÇE HEDEFİ Birleşmeyle birilikte beldede kültürel bir zenginlik ve renge de kavuştuklarını söyleyen Gözgün, "Alevisi, Sünnisi, Romeniyle kültürel bir zenginlik de kazandık. BU zenginlik sosyal ve ekonomik gelişmeye de yansıyacaktır. Güneykent İsparta'nın 14. ilçesi olma yolunda ilerleyecek. Daha çok güzel şeyler olacak" dedi.

İŞTE KURTULAN BELDE BELEDİYELERİ
Afyonkarahisar (Dinar-Hay-darlı), Ağrı (Eleşkirt-Tahir-Yayladüzü-Yücekapı),
Aksaray (Gül-ağaç-Saratlı), Batman (Sason-Yücebağ), Bilecik (MerkezBakır-köy),
Burdur (Bucak-Kızılkaya), Erzincan (Merkez-Çağlayan-Mollaköy-Yalnızbağ-Yaylabaşı),
Giresun (Dereli-Yavuzkemal, Eyne-sil-Ören, Yağlıdere-Üçtepe), Gümüşhane
(Şiran-Yeşilbük), İsparta (GönenGüneykent), Kara-büfc(Yenice-Yortan), Kütahya
(Simav-Demirci-Naşa), Ordu (Gölköy-Direkli), Tokat (Almus-Ataköy, Niksar-Yazıcık), Tunceli (Mazgirt-Akpazar), Yozgat (Ak-dağmadeni-Oluközü, Boğazlı-yan-OvakentYenipazar, Sorgun-Araplı-Eymir-Gülşehri-Karakız), Zonguldak (Alaplı- Gümeli)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum