Belediye 321 Bin TL Ödeyecek

Isparta Belediyesi, Hasan Balaman döneminde Atatürk Stadyumu'nun kiralanması kapsamında yapılan protokolün bakım-onarım gibi gereklerinin 2004-2007 arasında yerine getirilmemesi nedeniyle borçlu çıktı.

Yayınlanma:
Belediye 321 Bin TL Ödeyecek

Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın 2004'de Atatürk Stadyumu'nu Belediye adına kiralaması 10 yıl sonra başa bela oldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Beldiye arasında yapılan protokolün gereği olan bakım-onarım gibi zorunlulukların 2004-2007 yılları arasında yerine getirilmesi nedeniyle Belediyeye borç çıkarıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü, bu parayı alabilmek için mahkmeye başvurdu. Mahkemenin 2012 yılında verdiği karar geçen ay Yargıtayca onandı. Yargıtay'ın kararı gereği, Belediye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne 92 bin TL'si kira, 229 bin 314 TL'si de bakım ve onarım borcu olmak üzere toplam 321 bin 441 TL para ödeyecek.


2.Sulh Hukuk Mahkemesi'nde 2012 yılında sonuçlanan, Nisan-2014'de de Yargıtayca onanan kararın dava özeti şöyle:

"Davacı Gençlik Spor Genel Müdürlüğü vekilince 14/04/2008 tarihli dilekçeyle davalılar taraf gösterilmek suretiyle Isparta Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne özetle davacı genel müdürlük ile Isparta Belediye Başkanlığı arasında imzalanan 09/08/2004 tarihli sözleşmeyle Isparta Atatürk Stadı antreman sahası, soyunma odaları, kazan dairesi, aile çay bahçesi, emniyet polisler çay bahçesi ve lokali ve davacı taraf müdürlüğün sosyal tesisleri binasının 10 yıl süreyle Isparta Belediyesi'ne yıllığı 25 bin TL'ye kiralandığı, ancak davacı tarafın 06/05/2007 tarih ve 714 sayılı yazıyla davaya konu kiralanan yerlerin Ispartaspor'a verildiği, sahanın bakım ve onarımının yapılmadığı, Ali Göral sahasının yüzde 50'sinden fazlasının kuruduğu ve saha yüzeyinin deforme olup çevre tel örgülerinin kullanılmaz halde olduğu ve stattaki tribünler üzerindeki atermiklerin kırıldığı, yenilenmediği ve kiralanan yere davacı taraftan izin alınmadan kapalı tribün, gişe yerinin özel bir otobüs firmasına bilet satış yeri olarak kiralandığı, binanın bakımsız bırakıldığı, asma tavanların yıkıldığı belirtilmek suretiyle bu yerlerin bakım ve tamirinin talep edildiği ve bu arada davacı taraf teknik elemanlarınca da tutturulan 01/06/2007 tarihli tutanak ile bu eksikliklerin tespit ettirildiği ve 06,06,2007 tarih 06/208 yevmiye nolu Ankara 14.noterliğinin ihtarnamesiyle sözleşme feshinin ihbar edildiği ve verilen süre sona ermesine rağmen taahhütlerin yerine getirilmemesi nedeniyle sözleşmenin tek taraflı olarak feshedildiği ve kiralanan yerlerin tahliyelerine karar verilmesi dava ve talep edilmiştir...."

2.Asliye Hukuk Mahkemesi, talep doğrultusunda Belediye Başkanlığı aleyhine açılan alacak davasının kabul edilmesine ve 321 bin 441 TL paranın Belediyeden alınarak davacıya verilmesini kararlaştırmıştı. Yerel mahkemenin kararı Yargıtay’ca da onaylandı. Belediye şimdi bu parayı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ödeyecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum