Belediye 80 Bin Gülfidanı Dikecek

Isparta Belediyesi yaklaşan ağaç dikme sezonunda şehre 80 bin gülfidanı ile ağırlığı ıhlamurdan oluşan 100 bin adet ağaç fidanı dikmeye hazırlanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2012 12:51
Belediye 80 Bin Gülfidanı Dikecek

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 100 bin ağacın yanı sıra 7 ayrı renkten oluşan 80 bin adet kokulu gül dikileceğini ve Isparta’nın gül kenti olacağını söyledi.

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yaklaşan ağaç dikimi sezonu öncesinde tüm hazırlıklarını tamamladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu sezon gerçekleştirilecek olan gül dikimi ve ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili olarak programlarının tamamlandığını dile getirdi.
Geçen kış çeşitli renk ve kokulu güllerin Isparta’ya dikildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu çerçevede halktan gül dikimi ile ilgili olarak yoğun istekler aldıklarını ve halkın gül kenti istediğini ifade etti. Bu kapsamda planlama çalışmalarının tamamlandığını belirten Günaydın, 80 bin adet gülfidanı ile ağırlıklı ıhlamur olmak üzere 100 bin adet ağacın bu sezonda toprakla buluşturulacağını kaydetti.

Belediye Başkanlığı döneminde dikilen ağaçlarla birlikte Isparta’nın daha da yeşile büründüğünü, en yeşil şehir olma hedefinde beklenen noktaya ulaştıklarını ancak şehrin yeşillendirilmesi çalışmalarına devam etmek istediklerini anlatan Başkan Günaydın, “Gül şehri Isparta ismi gün geçtikçe daha da gün yüzüne çıkacak” dedi.

Isparta’nın gerek yeşillendirme, gerekse gülfidanlarının dikilmesinin yanı sıra yine gül heykelleri ile de bezeneceğini söyleyen Başkan Günaydın, “Isparta’nın kendisine has özellikleri oraya çıkacak. Isparta gül kenti olacak. 80 bin adet 7 renkten oluşan ve kokulu gülü şehrimizde toprakla buluşturacağız. Bunlar uzun yıllar dayanacak. Şimdiden gül şehri Isparta’mıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.