Belediye Alacaklarının Peşine Düştü

Belediye Alacaklarının Peşine Düştü

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Kasım 2015 14:04
Belediye Alacaklarının Peşine Düştü

Belediye, köy garajı çıkış ücret borcunu yıllardır ödemeyen ilçe ve kaseba belediyeleri ile merkez köy muhtarlıkları hakkında icra takibi başlattı. Yeni yıldan itibaren garaj çıkış ücretleri peşin alınacak.

Isparta Belediyesi, su, emlak vergisi, kiralar ve diğer tarifelerinden doğan birikmiş alacaklarını tahsil için yeni bir dönem başlattı. Uzun yıllardır belediye borcunu ödemeyen kişiler ile kamu, kurum ve kuruluşlarına alacak takibi için uyarı yazısı gönderildi.

Belediyenin alacak tahsili konusunda duyarlı olduğu alanlardan birisi de köy garajı çıkış ücretleri. Belediye Meclisi'nde belirlenen tarife gereği Isparta ve bağlı ilçe, kasaba ve köylerine ulaşım yapan taşıma araçlarından 5.5 TL, Isparta dışındaki ilçe, kasaba ve köylere giden araçlardan ise 6.5 TL çıkış ücreti alınıyor. Ancak köy garajında şehirlerarası otobüs terminalinde olduğu gibi peşin ödeme zorunluluğu olmayınca Belediye alacağının 1 milyon TL'yi bulduğu tespit edildi.

Belediye Başkanı Günaydın'ın talimatı doğrultusunda köy garajı çıkış ücretini yıllarca ödemeyen ilçe, kasaba belediyeleri ile köy muhtarlıklarına icra takibi başlatılacağı yönünde yazı gönderildi. İcra takibi altına alınacak belediyeler arasında MHP'li, CHP'li ve AK Parti'li belediyeler de bulunuyor. Örneğin MHP'li başkan tarafından yönetilen Merkez Kuleönü Kasabası'nın birikmiş borcu için icra takibi başlatıldı. Belediyenin borcunu ödeyeceğini taahhüt etmesi üzerine icra süreci durduruldu.

Isparta Belediyesi'nin köy garajı çıkış ücreti tahsilatında 2016 yılından itibaren şehirlerarası otobüs terminalinde olduğu gibi peşin ücret ödeme uygulamasına geçeceği öğrenildi.
Öte yandan Isparta Belediyesi, uzun yıllardır su parası ödemeyenlere yönelik de tahsilat dönemi başlattı. Su parasını ödemeyenler hakkında icra takibi başlatıldı. Belediyenin 3 milyon TL'lik su parası alacağı olduğu bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.