Belediye Başkanı Günaydın, Çin’e Gidiyor

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Lityum Pil Fabrikasının şehrimize kurulması için Çin’e gidiyor.

Yayınlanma:
Belediye Başkanı Günaydın, Çin’e Gidiyor

Dün saat 15.00’de toplanan Isparta Belediye Meclisi gündem maddesi olan Çin ziyareti için Başkan Günaydın’a yetki verdi.

Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısı dün başladı. Gündem maddeleri arasında yer alan Çin ziyareti oy çokluğu ile kabul gördü.

9 – 16 Ekim tarihleri arasında Çinliler tarafından Isparta’ya Lityum Enerji Fabrikası kurulması için gerekli anlaşma ve görüşmeler yapmak üzere Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Belediye Meclis üyesi Salih Serçe ve Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, Çin’in Xingtai şehrine gidecek.

Başkan Günaydın, kurulmasına kesin gözüyle bakılan fabrika hakkında şu bilgileri verdi. “2 yıllık çalışmamızın neticesinde bu fabrikanın ilimize kurulması planlandı. Isparta’ya kurulacak olan fabrika da üretilecek enerji cep telefonlarında, tanklarda, uzayda bile kullanılabilecek. Bu fabrikanın merkezinin büyüklüğü bizim Isparta kadar. Araştırmalarımıza göre Türkiye’de henüz böyle bir fabrika yok. Lityum enerjisinin Türkiye’de de olmadığı bilgisine ulaştım. Buna üzüldüm. O fabrikanın yetkilileri ilimize geldi ve araştırma yaptılar. Arsaları gösterdik şehrimiz ve fabrikanın yapılacağı alanı beğenmişler” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.