Belediye Binasına Dev 'Andımız' Pankartı

Belediye Binasına Dev 'Andımız' Pankartı

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ekim 2018 11:52
Belediye Binasına Dev 'Andımız' Pankartı

Danıştay 8. Dairesi ilköğretim okullarında okunan "Öğrenci Andı"nın kaldırılmasına yönelik hükmü iptal etti.

Danıştay kararı tartışılırken Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’dan dikkat çeken bir hamle geldi. Günaydın’ın talimatı ile belediye hizmet binasına üzerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı ve Andımızın yer aldığı 54 metrekarelik pankart asıldı.

“ANDIMIZA MİLLET VE BU MİLLETİN ÇOCUKLARI SAHİP ÇIKACAKTIR”
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde şu görüşlerde bulundu:

“Özünü, yetişmesini çocuklarımıza da hatırlatan ve öğreten Andımızı belediyemizin hizmet binasına astık. Bunun kaldırılması bile Türk Milleti olarak üzücü bir konudur. Hatta bunun tartışılması, mahkemeye verilmesi, tekrar mahkemenin kazanılması bile millet olarak bize bu züldür. Mahkeme kazanılmıştır.

Bende mahkeme kazanıldığı an bu andımızı astım. Türk’üm, doğruyum, çalışkanım, ilkem küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak demenin ne suçu var. Bu bizim kendi milli özümüzü çocuklarımıza ilkokul çağında yön veren bir andımız. Çok şükür ki, bundan sonra bu andımızı daha kuvvetli bir şekilde, gür bir sesle millet ve bu milletin çocukları sahip çıkacaktır. Bu konunun şu ana kadar yasaklanmış olması bile üzücüdür ve esef verici bir konudur. Bu tartışma konusu değildir. Bu biziz, Türk Milletidir bu andımız. İnşallah bundan sonra ülkemize ve milletimize çocuklarımızın her sabah okuyacağı bu andımıza tekrar kavuştuğumuza, tekrar buluştuğumuza çok seviniyorum. Ülkemize, milletimize hayırlı olması temennisinde bulunuyorum”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.