Belediye Bizde Olsaydı TOKİ'yi 50 Kez Yapardık

Belediye Bizde Olsaydı TOKİ'yi 50 Kez Yapardık

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ocak 2019 13:28
Belediye Bizde Olsaydı TOKİ'yi 50 Kez Yapardık

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta’da Belediyenin AK Parti ile buluşmasının gerekliliğine dikkat çekerek “Yerel ve genel iktidar bir masada buluşabilmiş olsaydı daha büyük işlere imza atılabilirdi. Somut örnek TOKİ’dir. Belediye bizde olsaydı halkımızı 50 kez TOKİ ile buluştururduk” dedi.

AK Parti, Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’in de katılımıyla dün Mimar Sinan Caddesi’nde seçim çalışması yaptı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Milletvekilleri Recep Özel ve Mehmet Gökgöz ile İl Başkanı Osman Zabun, adayları Başdeğirmen ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundu.

AK Parti adayı açıklandıktan sonra ilk kez Isparta’ya gelen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, ‘Isparta’da değişim zamanı’ dedi. Yerel ile genel iktidarın buluşmasının önemine dikkat çeken Bilgiç, şöyle konuştu; “İl Başkanımız ve milletvekillerimiz ile birlikte halkımızla kucaklaşıyoruz. Bu bir seçim startı değil. Bizler AK Parti olarak zaten sahadaydık. Zaferlerimize yeni zaferler eklemek için elimizden geleni yapacağız. Isparta nasıl büyütülür, nasıl geliştirilir onun derdindeyiz. Artık Isparta’da değişime itiyaç var. Isparta daha büyük ve daha gelişmiş olmalı.

50 KEZ TOKİ YAPARDIK
Yerel iktidar ile genel iktidarın buluşması çok önemli. İlimiz için çok somut örnekleri var. Yerel ve genel iktidar bir masada buluşabilmiş olsaydı daha büyük işlere imza atılabilirdi. Somut örnek TOKİ. Emekliler Derneği aracılığıyla 16 bin vatandaşımızdan talep aldık. Toplumun birçok kesiminin bu yönde talebi var. TOKİ projeleri için arazi geliştirmekte zorlanıyoruz. Belediye bizde olsaydı sıkıntı olmazdı. İl Özel İdaresi imkanlarını zorluyoruz. Mensucat Fabrikası yanındaki eski Gülkent Hastanesi alanında TOKİ projesi geliştirmek için çabalıyoruz. 350 dönüm yer bulduk, TOKİ’ye tahsis ettik ama arazi şartları yuğun görülmedi. Dağa tepeye yapmak istemiyoruz. Belediye AK Parti’de olsaydı halkımızı 50 kez TOKİ ile buluştururduk.

‘BELEDİYE BİZDE DEĞİL’ DEMEDİK
Biz AK Parti iktidarı olarak Isparta’da ‘belediye bizde değil’ mantığıyla hareket etmiyoruz. Isparta suyunu büyük oranda nereden içiyor. İşte Darıderesi 1 Göleti. Yaptık ve Isparta Belediyesi’ne içme suyu için tahsis ettik. Belediyenin bizden bir talebi yok. Darıderesi 2’yi inşa ediyoruz, son aşamasına geldi. 2 güç birleşirse çok daha güzel Isparta oluşturabiliriz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum