Belediye Bu Göçüğün Altında Kalır

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Pazar günü büyük bir gürültüyle çöken Gökkube Fuar Alanının ardından yaptığı değerlendirmede anlamlı bir açıklama yaptı.

Yayınlanma:
Belediye Bu Göçüğün Altında Kalır

Şenol, “Eğer makul bir açıklama gelmezse belediye bunun altında kalır. Ayrıca bu olayın ardından ben Yusuf Ziya Günaydın Beyin adaylık düşüncesi varsa bile vazgeçeceğini düşünüyorum” dedi.

Gökkubbe Fuar Alanının Pazar günü çökmesinin ardından siyasi çevre ve ilgili sivil toplum örgütlerinden tepkiler yükseliyor. Bunun yanından haberlerin altına gelen vatandaş yorumları da durumun ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor.

“YENİ YATIRIMLARIN YAPILMASINI DA ETKİLER”
CHP İl Başkanı Vedat Şenol, yaşanan kazanın büyük bir talihsizlik olduğunu belirterek, can ve mal kaybının olmamasının ise sevindirici olduğunu söyledi. Öncelikle Başkan Günaydın’ın kazayla ilgili inandırıcı bir açıklama yapması gerektiğini savunan Şenol, şu açıklamada bulundu; “Felaket bir durum. Olay anında işçilerin istirahatta olması büyük bir faciayı önlemiş oldu. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Bina tamamen bitmiş olsaydı, sıkıntı yaratacakmış.Başkanı aradım geçmiş olsun dileklerimi ilettim.

“BU OLAYIN ETKİSİ SANDIĞA KADAR SÜRER”
Teknik rapor ortaya çıktığında konuyla ilgili kurumlar görüş bildireceklerdir. Kendi açıklamalarına göre uygulamadan kaynaklanan hatalar olmuş. Maddi kaybın da fazla olduğu söyleniyor. Afetler ve bu tür olaylarda vatandaşlar yerel yöneticileri sorumlu tutar. Bu olayın da etkisi olacaktır. Eğer kendileri de göçükle ilgili makul bir açıklama getiremezlerse bu durumdan daha fazla etkilenirler.

HALK MERAK ETTİĞİ SORULARA İNANDIRICI BİR AÇIKLAMA İSTER
Bu tür yapılar, yapılırken iyi denetlenmesi gerekiyor. İyi denetlenmiş olsa belki de yüklenici firma bu tür hataları yapmamış olurdu. Tamamlanıp da göçmüş olur muydu, bu durumu yetkili kurum ve kuruluşlar değerlendirebilir. Büyük bir felaket olsaydı, çok büyük sorumluluk olurdu.

Sel baskınlarında vatandaşlar muhtarları, karayolları ve belediyeyi suçladı. Bu işte öyle. Yüklenici firmanın yapacağı açıklama da önemli. Ayrıca bu konuda Mimarlar Odası ve Mühendisler Odası’nın görüşleri de çok önemli. Halk merak ettiği sorulara inandırıcı bir açıklama ister. Yapılan açıklamalar bu yönde olmalı.

Söylenene göre inşaat sigortalıymış. Maddi kaybın karşılanacağı söyleniyor. Ancak zaman kaybı oldu. Bu tür olaylar psikolojik olarak etkiler. Yeni yatırımların yapılmasına da engel olabilir. Başkan için bu olay büyük bir şansızlık.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum