Belediye Çalışanına 500 Tl Maaş

Ulubey Belediye Başkan Hüseyin Köse, şimdiye kadar bir kez 15 çalışanına düzenli maaş ödeyebildiğini şimdi ise personele ancak 500’er lira verebildiğini açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Şubat 2012 00:31
Belediye Çalışanına 500 Tl Maaş

Senirkent Yükseliş Vakfı’nın Genel Kurulu’nda konuşan Senirkent Merkez ve üç beldenin belediye başkanı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile nüfuslarının eridiğine dikkat çekerek bunun bedelini İller Bankası’ndan gelen ödeneğin azalmasıyla ödediklerini ifade ettiler. Uluğbey Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Köse, personeline sadece 500’er lira maaş veriyor.

Adrese Dayalı Nüfus Sistemine göre 2011 yılı nüfusu azalan belediyelerin İller Bankası’ndan gelen payları daha da geriledi. Senirkent Yükseliş Vakfı’nın genel kurul toplantısında konuşan başkanlar İller Bankası’ndan gelen ödeneğin yetersizliğinden yakındılar. Belediyelerin yaşadığı ekonomik daralmanın en çarpıcı örneği Senirkent Uluğbey beldesinde yaşanıyor. Başkan Hüseyin Köse, şimdiye kadar bir kez 15 çalışanına düzenli maaş ödeyebildiğini şimdi ise personele ancak 500’er lira verebildiğini açıkladı. Uluğbey’de maaş alamayan bazı işçiler mahkemeye başvurmak zorunda kaldı

Adrese dayalı nüfus sistemiyle birlikte Isparta’da nüfusu azalan özellikle belde belediyeleri İller Bankası paylarının azalmasıyla ekonomik daralma yaşıyor. Senirkent’in belediye başkanları yaşanan sıkıntılı süreci Senirkent Yükseliş Vakfı’nın genel kurulunda dile getirdiler. En çarpıcı örnek ise Uluğbey Beldesinden.

10 BİN LİRA GELİYOR GİDER 24 BİN LİRA
Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Köse, sadece Nisan 2009’da düzenli maaş ödeyebildiğini daha sonraki aylarda düzenli maaş veremediğinden yakındı. Köse, “Personelime aylık sadece 500 lira para verebiliyorum, çünkü gücümüz buna yetiyor” dedi ve parasızlık yüzünden çöpleri de toplayamadıklarını belirtti. Uluğbey Belediyesi’nde kendisi ile birlikte toplam 16 personel bulunduğunu belirten Köse, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi dolayısıyla kasaba nüfusunun 830’a düşmesi nedeniyle İller Bankası’ndan aylık sadece 10 bin lira dolayında para geldiğini açıkladı. Köse, buna karşılık personel giderinin ise SSK hariç 24 bin lira seviyesinde olduğunu söyledi. Yokluk içinde hizmet etmeye çalıştığını belirten Köse, Belediyenin bu durumda olmasının kendisini de üzdüğünü söyledi. Maddi imkansızlıklara rağmen kasabada yapılan bazı kültürel etkinlikler için Belediyenin kasasından kesinlikle para çıkmadığını ileten Köse, “Örneğin biz her yıl yaptığımız festival için Belediye olarak bir kuruş ödemiyoruz, bunun masrafını tamamen hayırsever işadamlarından karşılıyoruz” dedi. Bu arada Senirkent Vakfı genel kuruluna katılan bazı Senirkent’lilerin “Uluğbey’i Senirkent’e mahalle olarak bağlayalım” şeklindeki sözleri üzerine “Olabilir., neden olmasın” dedi.

MADDİ SIKINTI İÇERİSİNDEYİZ
Kongrede konuşan Yassıören Belediye Başkanı Hamdullah Öncü’de Belediye olarak kendilerinin de maddi sıkıntı içerisinde olduğunu belirtirken, B.Kabaca Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin’de kısır çekişmelere son verip Senirkent için çalışalım çağrısında bulundu. B.Kabaca Belediye Başkanı olarak amacının Kasabaya bir katmadeğer sağlayabilmek olduğunu belirten Temurçin, “Bunu sağlayabilirsem ne mutlu bana. Her zaman için B.Kabaca’da bir eviniz olduğunu unutmayın” dedi.

NÜFUSUMUZ 13 BİN 748’DEN 5730’A DÜŞTÜ…
Senirkent Yükseliş Vakfı Kongresi’nde konuşan Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal da ADNK sistemi ile nüfusların büyük ölçüde azaldığına dikkat çekti. Baykal, göreve geldiği 2009’da Senirkent’in nüfusunun 13 bin 748 iken geçtiğimiz günlerde açıklanan 2011 yılı nüfus sonuçlarına göre 5730’a düştüğünü hatırlattı. İlçe ve kasaba belediyelerinin en önemli gelir kaynağının nüfusa göre İller Bankası’ndan gelen ödenekler olduğunu kaydeden Baykal, nüfus düştüğü için Senirkent’e gelen ödeneğin de önemli ölçüde azaldığına dikkat çekti. ‘Asfalttan biraz gelirimiz’ var diyen Baykal, soğuk hava deposundan da azda olsa bir gelire sahip olduklarını ifade etti. Göreve gelir gelmez tasarrufa büyük önem verdiğini kaydeden Baykal, hizmet noktasında çok fazla eksiklerinin bulunmadığını, BAKA’ya sundukları elma tasnifleme ve paketleme tesisi projesinin kabul gördüğünü ve bu proje için ilk etapta karşılıksız 400 bin lira hibe aldıklarını ifade eden Baykal, ilçedeki Meslek Yüksek Okulunun da ilçe açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

2278 KAYITLI ÖĞRENCİMİZ VAR…
Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, Senirkent MYO’nun SDÜ’nün öğrenci sayısı yönünden en büyük Meslek Yüksek Okulu olduğunu belirterek, “Senirkent Meslek Yüksek Okulumuzda 2278 kayıtlı ve 1972 devam eden öğrenci var. Senirkent Meslek Yüksek Okulu Senirkent için olmazsa olmazlardandır. Geçtiğimiz ay Senirkent Senatosu ilçemizde toplandı. Ayrıca geçtiğimiz günlerde yapılan Senato toplantısında da ilçemiz Meslek Yüksek Okuluna beş ayrı bölüm daha açılması kararlaştırıldı. Önümüzdeki yıl 140 öğrenci daha ilçemizdeki Yüksek Okulda öğrenim görecek. Açılmasına karlaştırılan bölümler arasında önemli bölümler var. Ayrıca Senirkent Meslek Yüksek Okulu Nisan ayında önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. Hatta bu sempozyum hazırlıklarını yürütmek için bugün Antalya’ya giden Okul Müdürümüze kendi makam aracımı verdim. İlçemizde gerçekleştirilecek olan optisyenlik sempozyuma çok sayıda katılım olacak.

İLÇEMİZ APART YÖNÜNDEN İYİ DURUMDA…
İlçeye gelen öğrencilerin konaklama konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını belirten Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, ilçede yaklaşık 1000 öğrenci kapasiteli 28 tane apart bulunduğunu belirterek ve bu durumun ilçe ekonomisi de büyük katkı sağladığını kaydetti. Baykal, ayrıca Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun ilçe merkezine 400 kişilik yurt binası yaptırma konusunda girişimlerinin olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.