Belediye Davasında Kritik Duruşma

Isparta Belediyesi'ne yönelik 82 sanıklı davanın 15. duruşması Isparta Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2014 11:41
Belediye Davasında Kritik Duruşma

Bugünkü duruşmada sanık avukatlarının soruşturma aşamasında gelen ikinci bilirkişi raporuna itirazı değerlendirilecek.

30 Mart yerel seçimleri öncesi Isparta Belediyesi'ne yönelik 82 sanıklı davada kritik duruşma bugün görülecek. En son görülen duruşmada sanık avukatları soruşturma aşamasında gelen ve sanıkların aleyhine olan bilirkişi raporuna itiraz etmişti. Sanık avukatlarından Av.Gökmen Gökmenoğlu, bilirkişinin bilirkişilik yapmaktan ziyade heyet yerine geçtiğini belirterek, yetkilerini aştığını bu nedenle mahkemenin heyet hakkında suç duyurusunda bulunmasını istemişti. İtiraza ilişkin de 45 sayfalık mahkemeye rapor verildiği öğrenildi. Yapılan itirazdan sonra şimdi mahkeme heyetinin itiraz konusuna ne diyeceği merak ediliyor.

23 Eylül 2011 tarihinde Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü ekiplerince Isparta Belediyesi’ne yönelik operasyon sonrası, aralarında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dönemin Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, denimin Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer’in de olduğu 82 kişi hakkında dava açıldı. Davada sanıklar, ‘ örgüt oluşturmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik’ gibi suçlamalarla yargılanıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum