Belediye Davasında Neler Yaşanıyor? / Sona Doğru..

Isparta Belediyesi'ne yönelik Yolsuzluk ve Çete Operasyonu kapasamında görülen Belediye Davasının bugünkü duruşması 14:00'itibariyle başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Nisan 2014 11:24
Belediye Davasında Neler Yaşanıyor? / Sona Doğru..

Isparta Belediyesi'ne yönelik Yolsuzluk ve Çete Operasyonu kapasamında görülen Belediye Davasının bugünkü duruşması 14:00'itibariyle başladı.

Isparta Belediyesinin yönelik 81 sanıklı davanın 16. Duruşması görülmeye devam ediyor. Avukatlar tek tek müvekkillerine yönelik suçlamalara yönelik sözlü savunmalarını yapıyor.

43 sanığın katıldığı bugünkü duruşmada Belediye Başkanı katılmadı. 8 sanık avukatı Sacit Altuğ, CMK’nın 235. Maddesinde konuşma tespit tutanaklarının delil olarak kabul edilemez şeklinde değiştirildiğini, bu yasanın hepimiz için gerektiğini bilirkişi raporunun da bu tapelere dayanarak yapılan iddialarla ilgili suç teşkil edemeyeceği kanaatindeyim. Bilirkişi tapelere kayıtlı kalmadan bu ihale evraklarını inceleseydi bu suçlamalar olmazdı” dedi.

Sanık avukatlarından Afşin Bozkurt, Yargılama aşamasında sözlü ve yazılı savunmalarını yine yargılama aşamasında verdikleri belgeleri sunmamıza rağmen buna itibar edilmediğini mütalanın yanlı olan bilirkişi raporuna dayandırıldığını ifade etti. Müvekkili Resul Göçer ve Ali Balcı hakkındaki suçlamaları reddetti. Duruşmada diğer avukatlar da sözlü savunmasını yaptıkları sanıklara yönelik suçlamaları kabul etmeyerek sanıkların beraatine karar verilmesini istediler.

Sanık Avukatları, davaya konu olan tape kayıtlarının değişen CMK kanunu ile birlikte delil olarak sayılamayacağını ifade ediyor.

Sanık avukatlarından Gülnur Özyurt yaklaşık 30 dakikadır, Gül Heykelleri konusunda savunma yapıyor. Özyurt mahkeme heyetine konuyla ilgili fotoğraflar ve belgeler sunuyor.

Sanık Avukatlarından Ülkem Baş savunmasında Abdurrrahman Öz'ün Mehmet Ateşgül tarafından dolandırıldığını beyan etti.

Av. Kadir Özmumcu savunmasında Tape mağduruyuz, Tapeler tam değil bazı noktaları kırpılmılmıştır ve böyle bir algı oluşturularak suç uydurulduğunu beyan etti.

Duruşmada uzun süren savunmalar sanıkları gerdi. Saat 14:00'de başlayan duruşmada savunmalar hala devam ediyor. Adliye önündeki gergin bekleyişi Ajans32 muhabiri takip ediyor.

Mahkeme Başkanı duruşmaya 30 dakika ara verdi. (17:57)

Sanık avukatlarından Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, verilen arada gazetecilere değerlendirme yaptı. O değerlendirmeler için tıklayın.

Davanın duruşması şu anda sürüyor.

Dava verilen aranın ardından devam ediyor.

Davada gizliliği ihlal ettiği belirtilen Polis memuru Özgür Güven savunmasını yapıyor. 17 yıllık polis olduğunu söyleyen Güven'in avukatı ise tapelerin düzgün biçimde çözümlendiğini ifade etti.

Duruşmada şu ana kadar 20 sanık savunma yaptı... Savunmalar devam ediyor...

Duruşmada sanık savunmaları sona erdi.

Mahkeme başkanı duruşmayı 15 Mayıs Perşembe gününe erteledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum