Belediye Dosyası Bilirkişiye Gidiyor

Isparta Belediyesi'ne yönelik 'çete kurma ve yönetme, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma' iddiasıyla düzenlenen operasyonun ardından açılan 82 sanıklı dava dosyasının beş kişilik ayrı bilirkişi tarafından incelenmesine karar verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Temmuz 2012 15:21
Belediye Dosyası Bilirkişiye Gidiyor

Isparta Belediyesi'ne yönelik 23 Eylül 2011'de düzenlenen operasyon sonrası Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve tüm sanıkların duruşmalardan bağışık tutulduğu davanın bugünkü duruşmasına, Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın katılmadı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık bulunmayan davada bugün Belediye Meclis Üyeleri MHP'li Uğur Bestelci ile AK Partili Ahmet Aydemir'i tanık olarak dinledi. MHP'li üye Bestelci ifadesinde, 7 Ağustos 2010 tarihine kadar belediye başkan yardımcılığı görevi yaptığını, bu tarihe kadar olan süreçte usulsüzlük yapıldığına ilişkin hiçbir duruma rastlamadığını, görevinden alındıktan sonra sorun olup- olmadığını bilmediğini söyledi.

AK Partili Ahmet Aydemir ise o dönemde 'Denetim Komisyonu' üyesi olarak 2009 yılındaki eksiklikleri tespit ederek ilgili mercilere ulaştırdıklarını iletti. Tanıkların dinlenmesi ardından iddia makamı, dosyanın bilirkişiye gönderilmesini istedi. Sanık avukatlarının dinlenmesinden sonra mahkeme heyeti dosyanın bilirkişi heyetine gönderilmesine, bilirkişi tayin edilmesi için Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, kefalet, yurt dışı yasağının kaldırılması ve cep telefonlarının iadesi istemlerini ise reddetti. Ayrıca eski belediye başkanı Hasan Balaman dönemini kapsayan 2008 yılında yapılan temizlik ihalesi ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın dönemini içeren 2009 yılındaki temizlik ihalesi ile bilboard ve megalight ihalelerinin karşılaştırılması da kararlaştırıldı. Duruşma, 27 Aralık 2012 tarihine ertelendi.

Belediye Başkanı Günaydın'ın da yargılandığı davada 82 kişi 'örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik' gibi suçlarla yargılanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.