Belediye Hurda Araçları Topluyor

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Sanayi ve Gül Küçük Sanayi Sitesi’nde bir süredir tespitleri gerçekleştirilen hurda araları kaldırıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2015 12:55
Belediye Hurda Araçları Topluyor

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Sanayi ve Gül Küçük Sanayi Sitesi’nde bir süredir tespitleri gerçekleştirilen hurda araları kaldırıyor.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştiren Zabıta Müdürlüğü ekipleri hurda araçların yanı sıra yine atık lastikleri de aynı yöntemle kaldırdı.

Sanayi bölgesinde hurda araçların kaldırılması için tespiti yapılan araç sahiplerine süre verildiğini, bunun dışında sahibi tespit edilemeyen araçlarında bulunduğunu söyleyen Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, “Ekiplerimiz şehirde görüntü kirliliğine yol açan hurda araçları çekici ile kaldırıyor” dedi.

Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Bu hurda araçlar şehrimizde görüntü kirliliği oluşmasına, trafik kazasına sebebiyet vermektedir. Ayrıca çürümeye bırakılan, içinde her türlü haşere, fare gibi zararlının barındığı, bu araçlar madde bağımlılarının mekânı haline de gelebilmekte. Yine araçların zamanla parçalanarak içeriğindeki tehlikeli maddelerin doğaya karışıp kirlilik oluşturduğu, ayrıca her an patlama ve yanma tehlikesinin bulunduğu tespiti yapılmıştır. İlk etapta 40 adet hurda araç tespiti yapıldı sahibine ulaşabildiklerimiz kendi imkanları ile kaldırdı diğerleri çekici marifetiyle kaldırılmakta olup, çalışmalarımız devam etmektedir. Halen hurda araç, lastik, mermer, kereste ve benzeri ne varsa esnaflarımızı duyarlı davranmaya çağırıyor, yolları işgal etmemelerini talep ediyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız periyodik olarak şehrimizde uygulanmaya devam edecektir”

Bu çalışmaları ve hurda araçların kaldırılması esnasında ilgili meslek kuruluşlarının da gerekli desteği verdiğini ifade eden Aydoğdu, konuyla ilgili Kabahatler Kanunu’nda 525 liralık para cezası olduğunu hatırlattı. Aydoğdu, “Bundan sonraki uygulamalarımız devam edecek. İkazlara uymayanlara gerekli yaptırımları uygulayacağız. Plakalı olup da halen sanayide araçlar var ancak kapıları, pencereleri yok içerisine rahatlıkla girilebiliyor. Bunları da emniyet ekiplerimizle birlikte çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Sadece hurda araç değil etrafta bulunan yanıcı, parlayıcı, atık lastikleri de toplattık. Bunun yanında mermerci ve kerestecilerimizin yollara koydukları malzemeler var. Bunlarda trafikte tehlike arz ediyor. Bunların kaldırılması yönünde de gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz.

Amacımız kimsenin burnunun kanamaması, trafik kazalarına sebebiyet verilmemesidir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.