Belediye İşçileri Sözleşmeden Memnun

Belediye-İş Sendikası ile Isparta Belediyesi arasında 2 aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri mutlu sonla bitti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Nisan 2013 12:57
Belediye İşçileri Sözleşmeden Memnun

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2 yıllık yapılan sözleşme sonrasında işçilere yüzde 37 oranında zam yapıldığını söylerken, önceki belediye döneminden yapılmayan geriye dönük gerçekleştirilen sözleşmeyle de toplam yüzde 47 oranında zam verildiğini ifade etti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, işçilere 5 yıl için yapılan zam oranının yüzde 84 olarak gerçekleştiğini belirtti. Isparta Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında yapılan sözleşme ile de ayrıca yılda bir kez olmak üzere işçilerin ilköğretim düzeyinde okuyan öğrencilerine 200, lise için 250 ve üniversite için de 350 liralık eğitim yardımı yapılacak.

İşçiler ayrıca yılda bir kez de giyim yardımı alacak. Bu da 1. yıl için 200 lira, ikinci yıl için 250 lira olarak gerçekleşecek.
Toplu Sözleşme, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ile Belediye İş Sendikası Başkanı Cemal Kurt arasında imzalandı. Başkanlık makamında gerçekleşen imza törenine sendikanın işçi temsilcileri de katıldı.

İmza töreninde konuşan Belediye-İş Sendikası Başkanı Cemal Kurt, toplu sözleşme görüşmelerinin iki aydan bu yana sürdüğünü ve bugün mutlu bir şekilde tamamlandığını belirtti. Her iki tarafında imkânları göz önüne alınarak iki tarafında üzülmeyeceği bir noktada anlaşmaya varıldığını ifade eden Kurt, “Tüm bu artışlardan üyelerimiz memnun kalmış ve sayın başkanımızın iyi niyetleri üyelerimizi ve sendikamızı mutlu etmiştir.

Geçmişte yaşadığımız huzursuzluklar olmadan 4 yıldır işçiler maddi, manevi huzur içindeler, geleceğe umutla bakmaktalar. Şantiyelerde işçilerimiz mutlu. Sözleşme belediyemize, işçilerimize ve sendikamıza hayırlı olsun” dedi.

Toplu sözleşmeden dolayı işçilerin aldıkları zamları sağlık ve siner içerisinde harcamaları dileklerinde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’da, “İmkânlarımız doğrultusunda işçilerimize en iyisini vermeye çalıştık. Keşke çok daha iyisini verebilseydik. 2,5 sene borç ve icralarla uğraştık. Bunların altından birer birer kalktık. Araçlar aldık, fabrikalar kurduk, asfaltlar döktük. Bunları işçilerimizin özverili çalışmalarıyla gerçekleştirdik. Yeni sözleşmenin tüm işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. İşçimizin, çalışanımızın hakkı yenmez. 2 kat daha fazlasını verebilseydik, imkânlarımızın en iyisini verdik. Geriye dönük olarak işçilerimize yaptığımız artışların toplamı 429 bin lira ödeme yaptık.

Bunlar daha öncesi verilmeliydi, verilmeyeni verdik. İşçilerimizin eğitim gören çocuklarına yönelik ilk kez eğitim yardımında bulunuyoruz. Buda eğitim düzeyine göre 200 ila 350 lira arasında değişiyor. Bu yardımı aylığa çevirmeyi düşünüyorum. Çocuklarımız okumalı, babasına, belediyeye güvenmesi lazım. Yine işçilerimize birinci yıl için 200, ikinci yıl için de 250 liralık kıyafet yardımı ödenecek. İleriye dönük daha çok düşüncelerimiz var” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından günün anısına Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a sendika ve üyeler adına emeğe değer verdiği için Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Cemal Kurt tarafından plaket takdim edildi, ardından imzalar atıldı.

Isparta Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi 15 Mayıs 2012 ile 14 Nisan 2014 tarihleri arasını kapsıyor ve yüzde 37’lik bir zam oranını içeriyor. Geriye dönük yapılan zamlarla birlikte bu oran son 5 yıl için yüzde 84 oranında gerçekleşmiş oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum